ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 17., 58., 59., 60., 79., 123., 127., 135., 213. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határozunk, tisztelt Országgyűlés.
Bejelentem, hogy a kiegészítő ajánlás 56. pontjában lévő indítvány a rendőrségről szóló törvény módosítását kezdeményezi, amelynek elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Ezért a szokásostól eltérően a támogatott módosító javaslatokról két szavazással döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a kiegészítő ajánlás 56. pontjában a rendőrségi törvényt érintő rendelkezésekkel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 252 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 25 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az előterjesztő által támogatott és jegyző képviselőtársam által felolvasott módosító javaslatokról határozunk az egyszerű többség szabályai szerint. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a további támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 240 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 42 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 10. pontjában Kőszeg Ferenc a törvényjavaslat 35. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni, amely az ügyfél jogaira történő figyelmeztetés kötelezettségét írja elő. Ezt azonban egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen, 169 ellenszavazat és 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 35. pontban Kónya Imre és Kutrucz Katalin a törvényjavaslat 99. § (2) bekezdése elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés az eljáró bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság által alkalmazható szakértők igénybevételeinek eseteit sorolja fel. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 234 igen szavazattal, 12 ellenszavazat és 36 tartózkodás mellett elfogadta.
A 39., 40., 43. pontokban Mészáros István László a törvényjavaslat 105. §-ának kiegészítésével és módosításával, továbbá a 108. § kiegészítésével a szakértői vizsgálat, illetőleg a szakvélemény előterjesztésével kapcsolatos szabályok módosítását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 49 igen, 202 ellenszavazat és 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 5. pontjában Hack Péter a törvényjavaslat 130. §-át kívánja egy új bekezdéssel kiegészíteni, amely a bűnszervezet tagjainak előzetes letartóztatásának elrendelésére vonatkozó szabályt tartalmazza. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 113 igen, 158 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 63. pontban Mészáros István László a 135. § (2) bekezdésének elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés az előzetes letartóztatás végrehajtásának egyik szabályát tartalmazza. A módosító javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen, 224 ellenszavazat és 35 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 106. pontban Kónya Imre és Kutrucz Katalin a 176. § (2) bekezdése második mondatának elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a nyomozás határidejét tartalmazza. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen, 193 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 108. pontban Bánk Attila a törvényjavaslat 178. § (3) bekezdésének elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés a puhatolást végző jelentés készítési kötelezettségét tartalmazza. Frakciókérésre szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 26 igen, 226 ellenszavazat és 28 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.20)
A 119. pontban Jauernik István a törvényjavaslat 190. § (1) bekezdése i) pontjának elhagyásával törölni kívánja a normaszövegből az ügyész által történő nyomozás megszüntetésének egyik esetét. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen, 243 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 129. pontban Kónya Imre és Kutrucz Katalin a törvényjavaslat 203. § (3) bekezdése elhagyásával a bírói engedély egyik szabályát kívánják a normaszövegből elhagyni. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 242 igen szavazattal, 36 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta.
A 130. és 131. pontokban Bánk Attila a 206. § (4) és (5) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. Ez a két rendelkezés a titkosan szerzett adatok felhasználásával kapcsolatos szabályokat tartalmazza. A frakció kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 28 igen, 236 ellenszavazat és 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 168. pontban Bánk Attila a 289. § (4) bekezdésének szövegmódosítását kezdeményezi. A frakció kérésére szavazunk. A tisztelt Országgyűlés elfogadja-e a módosító indítványt? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 48 igen, 228 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 211. pontban Csákabonyi Balázs a törvényjavaslat 602. § (2) bekezdése h) pontjának kiegészítésével a tolmácsra és fordítóra vonatkozó miniszteri szabályozást lehetővé tevő rendelkezést egészíti ki. Az alkotmányügyi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 280 igen, 4 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta.
Ezzel, tisztelt Országgyűlés, határozathozatalunk végére értünk.
Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító indítványról, amelyről szavazni kellett volna, de nem szavaztunk. (Nincs ilyen jelzés.) Ilyen nincs. A zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me