DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Amikor Balsai képviselő úr feltette a költői kérdést, láttam, hogy Hack Péter képviselő úr fölemelte a kezét, én is csatlakozom hozzá, én is kétségbe vonom, hogy a kormány lenne felelős az igazságszolgáltatásért.
A másik: nagyon kérem, hogy amikor azt akarják bizonyítani, hogy az ítélőtáblák fölállítása lassítja majd az eljárásokat, akkor ne hivatkozzanak a Be.-nek olyan rendelkezéseire, amelyek majd csak 2000. január 1-jén lépnek életbe, tehát a kétfokú fellebbezésre. Ez most nincs összefüggésben a január 1-jei hatálybalépéssel.
És végül, Horváth képviselő úr, azt szeretném mondani, nem az itt a probléma, hogy milyen módon közölték - az is probléma persze, hogy milyen módon közölték Solt elnök úrral, hogy mi a szándékuk -, hanem vagy nem tudták, és akkor nem igaz, hogy itt hosszú előkészítő munkák folytak, vagy tudták, csak nem mondták meg - és valószínűleg ez lehet az igaz. Hiszen ahogy idéztem, Szakács képviselő úr elmondta, hogy neki már szeptemberben, szeptember közepén megmondta a miniszterelnök úr, hogy mi a szándéka a táblákkal. Az lett volna a tisztességes, ha ezt akkor közlik a parlamenttel, és akkor közlik az Országos Igazságszolgáltatási Tanáccsal. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me