DR. HORVÁTH BALÁZS

Full text search

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miután több ízben - vagy a nevem említésével vagy anélkül - hivatkoztak arra, amit az alkotmányügyi és törvény-előkészítő bizottságban mondtam, s amit az imént Balsai képviselő úr most már a szövegkörnyezetében, tehát összefüggésében idézett, ezért egy gondolatra szeretném a figyelmüket fölhívni.
Türelmesen végighallgattam az alkotmányügyi és törvény-előkészítő bizottsági ülésen, csakúgy mint most, Solt Pál elnök úr - aki az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke és egy személyben a Legfelsőbb Bíróság elnöke is - közel 32 perces jeremiádáját, mint ahogy több képviselő táblát sirató előadását is végighallgattam. Az alkotmányügyi és törvény-előkészítő bizottság ülésén is elmondtam, és két mondat erejéig szeretném most is elmondani: valóban, ha a Legfelsőbb Bíróság elnöke a költségvetési törvényjavaslatból tudta meg azt, hogy nem lesz tábla, akkor ez nem egy gusztusos megoldás - de ez a technikája. Teljesen fölösleges volt a 32 percből 21 percig arról beszélni Solt Pálnak, hogy miért bántó számára, hogy ilyen formában tudta meg. Nem erről van szó!
Itt arról van szó, hogy helyes-e az a kormányzati előterjesztés, miszerint a három tábla beindításának személyi és technikai feltételei most nincsenek meg, vagy nem helyes. Ami számomra gondot okoz: még most sem hallottam - pedig most is türelmesen figyelek, és ha nem vagyok itt, akkor a televízióban nézem - olyan komoly súllyal latba eső érvet, és nem hallottam egy olyan egybefüggő, logikus, zárt argumentációs rendszert, amelyik cáfolná a kormány-előterjesztést, amely érdemi indokolást adna ahhoz, hogy miért indítanánk be a táblákat most.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me