DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Két ellenzéki képviselő hozzászólását hallottuk, Horn Gáborét, aki döntően oktatási kérdésekkel foglalkozott, Németh Zoltán, az MSZP részéről, az agráriummal foglalkozott. (Közbeszólások: Imre!)
Németh képviselő úr hozzászólásának voltak olyan elemei, amelyeket én magam is megfontolandónak gondolok. Azt gondolom, higgadtan elemzett egy olyan területet, amire mi azt gondoljuk, hogy forrásnövekedés jellemző erre a területre ebben a költségvetésben. Ilyen az oktatás is.
Horn Gábor, persze, amikor hevesen érvelt és az oktatási koncepciónk kritikáját adta, nehéz helyzetben volt, ezért kellett is az a hevesség, aminek itt ő tanújelét adta, mert a tényekkel szemben nehéz vitatkozni. Ő azt mondta, hogy a felsőoktatás egy olyan terület, ahol talán nem verünk szét semmit. Ebből az is következik, hogy a közoktatás egy olyan terület, ahol ennek a szétverésnek tanújelét adjuk. Én egyetlen ilyen területet sem tudtam az ön mondandójában felfedezni, amiből ezt a következtetést levonhatta volna. Ugyan mondta, hogy talán minőségi elemeket kiveszünk az oktatásból, a modernizáció ellen dolgozunk, de én nem gondolom, hogy a Fidesz oktatási koncepciója, illetve ez a költségvetés ilyen lenne. Egyébként is, a közoktatás egy olyan nagy rendszer, megvan a jól felfogott tehetetlensége, hogy ha mi hibáznánk, sem tudnánk dolgokat szétverni ebben a költségvetésben.
Mindössze azt tesszük, hogy korrekciókat, hangsúlyos korrekciókat teszünk ebben a költségvetésben. Egyébként nem gondolom, hogy a Magyar miniszter által fémjelzett oktatási kormányzat szétvert volna valamit az oktatásban. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Nem volt rá idő.) De még egyszer mondom, mi korrekciókat... Nem volt rá idő, igen, ahogy itt megfogalmazódik. Azért nem volt rá idő, mert egy ilyen nagy rendszerben nem lehet csak úgy szétverni dolgokat. És ez még akkor is igaz, ha - amikor az államtitkár úr érvel - Horn Gábor újságokba feledkezik, illetve újságokat néz. Akkor is tény, amit mondok, és kevésbé tény az, amivel ön érvelt. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me