ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatal következik. Felhívom a figyelmüket, hogy az Országgyűlés nem a bizottság állásfoglalásáról, hanem a kérelemről határoz.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az SZDSZ képviselőcsoportja indítványát, amely az ügyrendi bizottság 3/1998-2002 Üb. 1998. szeptember 16-ai általános érvényű állásfoglalásának elutasítására irányul. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 24 igen szavazattal, 156 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett... (Közbeszólások az MSZP és az SZDSZ padsoraiból: Határozatképtelen a Ház!) Most éppen nem határozatképes az Országgyűlés. Akkor teszünk egy újabb kísérletet a szavazásra. (Folyamatos zaj. - Rövid szünet.) Megismételjük a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az SZDSZ képviselőcsoportjának indítványát, amely az ügyrendi bizottság 3/1998-2002 Üb. 1998. szeptember 16-ai általános érvényű állásfoglalásának elutasítására irányul. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A kijelzőn az alábbi eredmény jelenik meg: 15 igen, 157 nem, 6 tartózkodás.)
A Házszabály szerint megállapítom, hogy az Országgyűlés ebben a pillanatban nem határozatképes, legalábbis a szavazótábla tanúsága szerint. (Dr. Szájer József jelentkezik.) Ennek következtében elrendelem, hogy a hiányzó képviselők jegyzékét legyenek szívesek majd kifüggeszteni, és ilyen értelemben a szavazást elhalasztjuk, a következő héten fogunk szavazni. (Szórványos taps.)
Folytatjuk a tárgyalást. Miután a határozathozatal végére értünk... Bocsánat! Itt van még egy ügyrendi javaslat... Szájer József képviselő úr!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me