KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Pusztán azért kértem szót, mert (Dr. Pető Iván: Megtámadtak!) olyan jelzőkkel illették a felszólalásomat, melyek szerintem méltatlanok. Az volt a szándékom, kedves képviselőtársak, hogy önök elé görbe tükröt tartsak. (Derültség az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.) Természetesen megpróbáltam ezt a humor - magam által nyilván nem jól alkalmazott - eszközeivel elmondani; és azt, hogy ebben a vitában mi csúsztatunk, visszautasítom! Ugyanis az a helyzet, hogy ön nem emlékszik arra, tisztelt képviselőtársam, aki az előbb rám hivatkozott, hogy az előző négy évben milyen magatartást folytattak pont egy ezzel teljesen analóg Házszabály-értelmezési vitában. (Dr. Hack Péter: Az nem az ülésekkel kapcsolatos volt!) Önök mondták ki abban a vitában szó szerint azt, hogy a Házszabályban használatos időpont-megnevezések nem a köznapi értelemben vett tartalommal egyenértékűek, sőt, azt az ügyrendi javaslatot, amit akkor javasoltunk, pontosan emiatt még csak nem is voltak hajlandók szavazásra feltenni!
Szeretném Hegyi Gyulának, illetőleg a kisebb... (Dr. Vastagh Pál: Mikor nem volt interpelláció?) Az előbb elmondtam, képviselőtársaim. Azoknak, akik most ébredtek a vita kapcsán (Derültség a kormánypártok padsoraiban.), még egyszer megismétlem: a Fidesz-frakció nevében azokat a jelzőket, melyeket önök alkalmaztak a mi álláspontunk kifejtésének illusztrálására - cinikus, csúsztatás (Közbekiáltás az MSZP padsoraiból: Így van!) -, visszautasítom a Fidesz-frakció nevében! Az a helyzet, hogy önök emlékezetkiesésben szenvednek, de ez nem jogosítja fel önöket arra, hogy ilyen jelzőket használjanak! (Dr. Hack Péter: Ezt nem teheti személyes megtámadtatás címén!)
Kedves Koalícióstársak! Az MDF- és a kisgazdapárti frakcióban helyet foglaló Képviselőtársaim! Annyit szeretnék csak Hegyi Gyula megjegyzéséhez fűzni, hogy nagyon figyelmezzenek az ő szavaira! Tényleg nagyon figyelmezzenek, mert ha a szalámitaktikában van szakértő ebben a Házban, az csakis az MSZP padsoraiból kerülhet ki (Taps a Fidesz padsoraiban.), és úgy gondolom, hogy Hegyi Gyula ezen kijelentését nyilván az önhibájukból tanulni vágyó ember méltatásán keresztül (T. Asztalos Ildikó: Ez miért személyes megtámadtatás?), de mindenképpen meg kell tapsolnunk, és úgy gondolom, hogy maradjon ez meg jó emlékezetünkben.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Folyamatos zaj.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me