ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! A kormány az előterjesztéshez érkezett módosító javaslatokat nem támogatja.
Az 1. pontban Burány Sándor a törvényjavaslat 1. §-a (1) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. Az alaprendelkezés felsorolja azokat a törvényhelyeket, ahol a pénzügyminiszter hatáskörét a kincstári vagyonért felelős miniszter veszi át. A bizottságok nem támogatják a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 175 nem ellenében, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 2. pontban Burány Sándor és Bakonyi Tibor a törvényjavaslat 1. §-át új bekezdéssel javasolják kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezik, hogy a kincstári vagyon értékesítéséhez szükséges legyen az érintett szerv felügyeletét ellátó szerv vezetőjének előzetes egyetértése. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 95 igen szavazattal, 173 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 3. és a 4. pontban Veres János a törvényjavaslat 1. §-a (4) bekezdésének elhagyását, és ezzel összefüggésben a 3. § módosítását kezdeményezi. Az alaprendelkezések a koncessziós ügyekkel és a társaságalapítással összefüggő hatásköröket rendezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 93 igen szavazattal, 180 nem ellenében, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem fogadott el, ezért most a zárószavazásra kerül sor. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a kincstári vagyonért való miniszteri felelősség rendjének megváltoztatásához szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 180 igen szavazattal, 92 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Az előterjesztő indítványára kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés elnöke a törvény sürgős kihirdetését kezdeményezze. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 182 igen szavazattal, 91 nem ellenében, 16 tartózkodással úgy határozott, hogy az Országgyűlés elnöke kérje a törvény sürgős kihirdetését a köztársasági elnöktől.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me