ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetéséről szóló 1996. évi CXXIV. törvény végrehajtásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája.
Az előterjesztést T/42. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/42/25. számon kapták kézhez. Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, kívánnak-e előadót állítani a részletes vitában. Jelentkezőket nem látok.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatok közötti összefüggéseket és a törvényjavaslat szerkezeti rendjét figyelembe véve kezdeményezem, hogy a részletes vita két szakaszból álljon. Az első szakaszban az önkormányzatok zárszámadásával kapcsolatos szabályok módosítását tartalmazó indítványok szerepelnek az ajánlás 1., 2., 3., valamint 5., 6., 7. és 8. pontjai szerint. A második szakasz pedig a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény módosítását kezdeményező rendelkezés kiegészítését indítványozó, az ajánlás 4. pontjában szereplő módosító javaslatra nyílik meg.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a javasolt vitaszerkezettel. Kérem, aki egyetért, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)
Megállapíthatom, hogy a látható többség támogatja ezt a vitaszerkezetet.
Tisztelt Országgyűlés! Megnyitom az első vitaszakaszt az ajánlás 1., 2., 3., 5., 6., 7. és 8. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.)
Tisztelt Országgyűlés! Mivel felszólalásra nem jelentkezik senki, a vita e szakaszát lezárom.
Megnyitom a vita második szakaszát az ajánlás 4. pontja alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki ehhez a vitaponthoz felszólalni. (Nincs jelentkező.)
Tisztelt Országgyűlés! Ismét nincs jelentkező. Mivel nincs jelentkező, a vita e szakaszát és a részletes vitát egyben lezárom.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról a jövő héten határozunk.
Tisztelt Országgyűlés! Szünet következik. Az Országgyűlés 14 órakor folytatja munkáját. Köszönöm.
(Szünet: 11.23 - 14.00
Elnök: dr. Szili Katalin
Jegyzők: dr. Juhászné Lévai Katalin és Vidoven Árpád)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me