DR. SZABÓ JÁNOS

Full text search

DR. SZABÓ JÁNOS
DR. SZABÓ JÁNOS honvédelmi miniszter, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A honvédelmi tárgyú minősített információk kölcsönös védelmét magyar-francia viszonylatban rendező egyezmény abba a folyamatba illeszkedik, amelynek során az Amerikai Egyesült Államokkal, a Svéd Királysággal, a Német Szövetségi Köztársasággal 1995-ben, valamint Romániával 1997-ben kerültek aláírásra hasonló tárgyú egyezmények. Jelenleg is egyeztetés alatt áll több országgal titokvédelmi egyezmény tervezete.
A Magyar Köztársaságnak kifejezett érdeke, hogy az érintett országokkal, különösen a NATO tagállamaival titokvédelmi megállapodásokat kössön, amelyekben lefektetik a feltételeit és garanciáit is a minősített információk átadásának és átvételének. A magyar-francia egyezmény elősegíti a két ország közötti együttműködést, a közvetlen tapasztalatcserét, egyben a NATO-hoz való közeledés részét képezi. Lehetőséget teremt kiemelkedő fontosságú hadiipari együttműködési területek továbbfejlesztésére, a kutatási, fejlesztési tapasztalatok, know-how-k, így a francia katonai technológia megismerésére is.
Ugyanúgy, ahogy az előbb kértem, az alkotmány 40/C. § (2) bekezdése alapján az Országgyűlés megerősítésének a hatáskörébe tartozik ez a törvénytervezet is, ezért kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me