KISS ANDOR

Full text search

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Sokéves huzavona, viszály után az előző, bukott Horn-Kuncze kormány végre, nagy hirtelen belekezdett a Nemzeti Színház többször elhalasztott építésébe. A magam részéről az első pillanattól furcsállottam: mi ez a nagy sietség - különösen az SZDSZ-es kultúrtárca részéről. Ha valakinek nem érdeke ez a színházépítés, az nyilván az SZDSZ. (Moraj az SZDSZ soraiban.) De a munkák kivitelezése igen erőteljes ütemben folyt, már az alépítményi munkákra elköltötték a rendelkezésre álló összeg nagy részét. Talán a választásokra akartak jó pontokat szerezni.
Az utóbbi időben azonban furcsa sugallatok érkeznek a sajtó részéről: mégse az Erzsébet téren épüljön föl a Nemzeti Színház? Ott talán az túl drága lenne! Nem megfelelő a környezet, a tervezett épület nem felel meg a célnak, túl modern - és további tengernyi kifogás a média részéről.
A múlt héten egy rádióhírben az alábbit hallottam: a kormány fontolóra veszi, hogy az eredeti helyszín helyett másik helyszínen épüljön meg a Nemzeti Színház. Kérdezem ezért: mi a szándéka a kormánynak a Nemzeti Színházzal? Vagy eleve más szándékkal indult meg ez az építkezés, és a Nemzeti Színház csupán fedőakció volt?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me