POKORNI ZOLTÁN

Full text search

POKORNI ZOLTÁN
POKORNI ZOLTÁN oktatási miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ezeket az ügyeket az Oktatási Minisztérium is ismeri. Az ön kérdése az, hogy mit teszünk ezen a területen, mit tettünk ezen a területen. Szeretném sorra venni.
1. Először is a kormány időben, még a nyári szünet idején, a parlament döntését követően meghozta azt a kormányrendeletet, amelyben a részleteket, a jogi részleteket szabályozta.
2. Döntöttünk afelől, hogy a főiskolák, egyetemek egyetlenegy fillértől se essenek el azért, mert az államilag finanszírozott képzésben az első diploma a továbbiakban tandíjmentes. Ebben a évben ez 3,2 milliárd forintos kiadást jelent.
3. Szeptemberben a tanévkezdés előtt tájékoztató levelet írtunk valamennyi főiskolának és egyetemnek, hogyan értelmezzék a törvény által pontosan nem szabályozott kérdéseket.
4. A hozzánk forduló hallgatókat, így az ön által említett két iskola hallgatóit is tájékoztattuk, én levélben hívtam föl a főigazgató urak figyelmét arra, hogy eljárásuk nem felel meg a jogszabályoknak, és örömmel kell önt is tájékoztatnom arról, hogy a főigazgató urak intézkedtek: a mai nap már nem szedik ezt a pénzt, sőt a korábban beszedett összegeket visszafizetik. (Sasvári Szilárd: Helyes!)
5. Kértem a Rektori Konferencia és a Főigazgatói Konferencia elnökeit, hogy a maguk hálózatain, a maguk rendszerén belül is vizsgálják meg ezt a kérdést, és hívják fel a jogszabályellenes eljárásra az illető főiskolák, egyetemek vezetőinek figyelmét.
Erről tudom önt tájékoztatni, ez az, amit eddig megtettünk, és bízom benne, hogy ez elegendő ahhoz, hogy sikert érjünk el.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me