BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Valami hasonlót szeretnék mondani az államtitkár úr szavaira. Én egyetértek államtitkár úrral abban, hogy az egy abszurdum, amiket itt arról mondunk, hogy a miniszterelnök úr ilyet állít, meg olyat állít, meg hogy milyen szándékokkal teheti ezt. Ez egy abszurdum! Ez megengedhetetlen helyzet, egyetértek.
Csak azt gondolom, hogy két eset lehetséges. Miniszterelnök úr vagy tud valamit azon túl, ami az a - nem is tudom - húsz-egynéhány oldalas szöveg, amely valóban már mindenkinek a kezében van, aki akarja, vagy nem tud. Ha nem tud ezen túl semmit, nincsenek bizonyítékai, akkor egy felháborító dolog, hogy ezt az egész dolgot így elindította. Nem is tudom ma belátni ennek a következményét, ha kiderülne az, hogy megalapozatlan ez az egész dolog.
Ha tud valamit, amit még nem tudunk, és öt hete játssza ezt a magyar közvéleménnyel és a magyar társadalommal, az is felháborító. Mert neki kötelessége nem egyszerűen a nemzetbiztonsági bizottságnak megmondani, hogy mit tud, hanem a magyar közvéleménynek megmondani, ha tud valamit.
(20.50)
Valóban azt gondolom, az, hogy Tóth Károly és mások itt olyanokat beszélnek, mint amit beszéltek, és amiknek valóban nem lenne szabad a miniszterelnökről és a kormányról elhangozniuk egy parlamentben, ezzel egyetértek, de ezért nem Tóth Károly a felelős, hanem az a helyzet, amit a miniszterelnök úr, a titkosszolgálatokért felelős miniszter úr és az egész kormánytöbbség ebben a kérdésben - élén a Fidesszel, természetesen - teremt. És ilyen értelemben valóban - ahogy azt Nikolits István mondta - az országnak okoznak kárt, és ennek a fiatal magyar demokráciának okoznak kárt, mert a magyar közvélemény ebből csak annyit lát, hogy itt hazudozás folyik, vádaskodás folyik, és ebből áll a demokrácia. De ezért nem az a felelős, aki kimondja, hanem az, aki ezt a helyzetet teremti!
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me