DR. HENDE CSABA

Full text search

DR. HENDE CSABA
DR. HENDE CSABA igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezen a késői órán nagyon rövid leszek, nem fogom a két percet sem kihasználni.
A kormány képviseletében és nevében a leghatározottabban vissza kívánom utasítani azokat a minősíthetetlen és valóban rágalmazó jellegű, részben tényállításokat - Tóth képviselő úr felszólalására gondolok -, részben pedig burkolt és sejtető jellegű megállapításokat - utalok itt Keleti képviselő úr felszólalására -, amelyek minden ténybeli alapot nélkülöznek. Nem fogom megismételni; nyilvánvalóan ezeket az állításokat mindenki tudhatja - hogy mire gondolok -, hiszen valamennyien itt voltunk. (Szabó Sándorné: Mire?) Vissza kell olvasni a jegyzőkönyvet, kérem szépen.
Ami az egész vitát illeti - van még egy percem -: Antalóczy képviselő úr utolsó kétperces felszólalásában elhangzott fél mondatra utalnék. Felszólalását azzal zárta be - próbálom pontosan idézni -: az alapkérdés az, hogy van vagy nincs dokumentum.
Tisztelt Ház! Az én véleményem ezzel kapcsolatban az, hogy az alapkérdés - tehát az alapkérdés - az, hogy a jogsértést, vagyis a bűnt elkövették-e, vagy nem követték el. Ez az alapkérdés, tisztelt Ház! Nagyon nem szerencsés összekeverni a perbeli pozíciókat. Nagyon nem szerencsés Clinton elnök úrral példálózni. (Derültség az MSZP padsoraiban.) Igen nagy különbség van a között, hogy valaki ellen folyik egy eljárás, vagy pedig valaki sértettként szerepel és lép fel egy ügyben, valakinek a sérelmére követnek-e el valamilyen jogsértést. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me