DR. HORVÁTH BALÁZS

Full text search

DR. HORVÁTH BALÁZS
DR. HORVÁTH BALÁZS (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony, és köszönöm az ön által imént elmondottakat. Azért kértem ügyrendi kérdésben szót, miután én ma délután itt voltam akkor, amikor Pető Iván úr, a Szabad Demokraták Szövetségének egyik oszlopos tagja előadást tartott arról ügyrendi kérdésben - egyébként általam tetszetősnek tartott és általam elfogadható módon -, hogy őrizzük meg a parlament és a saját méltóságunkat azzal és úgy, hogy jelen nem levő intézmény vezetőjéről vagy személyről a háta mögött vagy távollétében ilyen inszinuáló kifejezéseket és megállapításokat nem használunk.
Elnök Asszony! Ma délután, ma este három határozati javaslatot tárgyalunk, abból a háromból kettő vagy direkt módon, vagy tartalmilag, de az APEH új elnökének kinevezéséhez kötődik.
(19.30)
Ilyen körülmények között egyrészt nem tartom tárgyszerűnek, másrészt nem tartom a parlament méltóságához illőnek azt, hogy valakit olyan formában és olyan állandó jelző alkalmazásával inszinuálnak, mint amit már e Házban a mai napon többször hallottam, hogy "Simicska-féle vizsgálat". Majd ha a vizsgálóbizottság e kérdésben dönt, akkor lesz erkölcsi alapja és joga ezt bárkinek használni! Persze ez már ízlés kérdése, én például nem fogom soha használni, de vizsgálóbizottsági döntés előtt kifejezett inszinuációnak tartom ennek az állandó jelzőnek a használatát, kiváltképpen olyan összefüggésben, hogy ezzel a tárgykörrel kapcsolatban ma még két határozati javaslatot tárgyalunk.
Kérem, szíveskedjék... - illetve most már nem kérem, mert megtörtént, amit megköszöntem, hogy felhívta erre a képviselők figyelmét. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me