DR. MIKES ÉVA

Full text search

DR. MIKES ÉVA
DR. MIKES ÉVA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Vancsik úr majdnem teljesítette azt az ígérvényét, amit Kosztolányi Dénes képviselő úr hozzászólása után mondott, hogy ezek után ő akár órákig is beszélhetne bármilyen kérdésről, de ha jól emlékszem, ez valóban csak 26 perc volt, úgyhogy ennyiben nem teljesítette ígérvényét. Nagyon örülök, hogy Vancsik úrnak is a kedvenc miniszterelnöke Orbán Viktor, nekem is az.
Szeretném azt elmondani, hogy ez az indítvány számomra nem érzelmi kérdés. Ön a legelején elmondott érvelésemnek egy részét megerősítette - és önök közül többen -, hogy számomra meglepő érzelmi magaslatokba emelkedik ez az ügy mind a sajtó előtt, mind e Házban, mind pedig egyéb más körökben is. Ezért is javaslom egyébként ennek a vizsgálóbizottságnak a felállítását.
A továbbiakban szeretném azt mondani, hogy általában leginkább nem érzelmi ügy számomra a politikai vita, azt azonban hadd tegyem hozzá, hogy a tízéves Fidesz-tagság és a meglehetősen szilárd ez iránti politikai elkötelezettség mellett még egy nagy előnye a Fidesz-tagságomnak: 38 éves asszony létemre csak a Fidesz-tagságom révén szoktak fruskának, fiatalnak és nem tudom, még egyéb módon kezelni, ami hovatovább az embernek jólesik - ezt nőként hadd valljam be. Külön megköszönöm a Fidesz fiatalságára és hebehurgyaságára tett kijelentéseit, mert ez már bizony egy 40 felé járó asszonynak jólesik.
Azt még szeretném hozzátenni, hogy ön azt mondta, borsódzik attól a háta, hogy én akarom eldönteni, ki legyen benne ebben a bizottságban. Hadd ne fejből, hanem az előterjesztésből idézzem, hogy "a bizottság elnökének, alelnökének és tagjainak megválasztására a házbizottság terjeszt elő javaslatot az Országgyűlésnek". A bevezető felszólalásomban valóban elmondtam erről a személyes véleményemet, amely személyes véleményem kifejtése nemcsak jogom, hanem kötelességem is e Házban, azért ülök, illetve állok itt, hogy a személyes véleményemet is elmondjam. Azt gondolom, hogy ezen jogomat kétségbe vonni egy kicsit furcsa, az előterjesztésemben ugyanis én semmifajta személyre vonatkozó véleményt nem fejtettem ki - erre szeretném újfent felhívni a figyelmét.
Másrészt: a hozzáértés rendkívül fontos dolog, egy pillanatig nem tagadható módon rendkívül fontos dolog. Ugyan ehhez a kérdéshez nem tartozik, de itt most már annyian és annyifélét beszéltek, ami ehhez a kérdéshez nem tartozik, hogy egy mondat erejéig hadd legyen nekem is erre módom. 29 évesen kerülve egy nagyváros élére, már átéltem a hozzáértésre, a szakmaiságra, a szakértőségre és egyéb dolgokra való hivatkozást mint ellenpontozást. Ez okból is és egyébként is kialakult az a meggyőződésem, hogy a hozzáértés nem csak bizonyos pozíciók betöltésében, kormánypártiságban vagy ellenzékiségben, avagy nem az ott eltöltött évek számában mérhető. Nekem meg ettől borsódzik a hátam, az én számomra a hozzáértés mint valami abszolút kategória jelenti azt a bizonyos magas, kék szeműt, ami egyébként nem az esetem.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me