HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem vagyok e téma szakértője, és nem is kívánom különösebben átképezni magam erre a szakterületre, de Horváth Balázs képviselő úr elmondásában volt néhány logikai ellentmondás, még akkor is, ha az ember csak és kizárólag őt hallgatta.
(18.30)
Az egyik, amit azzal kapcsolatban említett, hogy egyes volt miniszterek most képviselőként tagjai-e egy bizottságnak vagy nem. Az életnek az a természetes dolga, hogy valaki miniszter volt - mint ön például belügyminiszter volt -, aztán pedig képviselő lesz. Gondolom, ezen az alapon igen helytelen lenne egy bizottság összetételét megszűrni.
A másik: ön arra alapozta azt a feltételezését vagy állítását, hogy egy jelenlegi kormánypárti képviselőnek kell a bizottság elnökének lenni, hogy az úgynevezett adatgyűjtés, bárki is csinálta, a Horn-kormány alatt történt. Mivel azonban semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy adatgyűjtés történt, maga az ügy abban a pillanatban keletkezett, abban a pillanatban került ide elénk, amikor augusztus 27-én Orbán Viktor bejelentette, és vitathatatlan tény, hogy abban az időpontban Orbán Viktor miniszterelnök úr volt Magyarország kormányfője.
Én nem vagyok jogász önnel szemben, de szeretném megkérdezni öntől, tekintve, hogy ön bizonyítékként kezeli a miniszterelnök úr bejelentését, hogy van-e a magyar alkotmánynak olyan paragrafusa, amely szerint a miniszterelnök egyszerű kijelentése nagyobb bizonyító erővel bír, mint egy magyartanáré, egy nyugdíjasé vagy egy országgyűlési képviselőé.
Köszönöm figyelmét. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me