NIKOLITS ISTVÁN

Full text search

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Ön kétszer is összefüggésbe hozott engem korábbi beosztásommal kapcsolatban ennek az ügynek a torz kezelésével. Illett volna azt a Népszava-idézetet tisztességesen felolvasnia, hogy mire irányult az újságíró kérdése, és mire irányult az én válaszom. Az én válaszom nem arra irányult, amit ön mondott, és az én válaszom a nemzetbiztonsági törvény idevonatkozó tételét idézi. Nem kenyerem, soha nem is volt a felelősséget elkenni, és amennyiben nekem ebben az ügyben lenne felelősségem - ámbár nincs, mert erre is nyilatkoztam a magyar sajtónak -, akkor én ezt elvállalom.
A másik kérdés, hogy tudni szerettük volna, honnan jöttek ki az információk. Igen tisztelt képviselő úr, a helyzet ma az, hogy nem tudjuk, milyen információk jöttek ki, a Magyar Köztársaság területén ugyanis jelen pillanatban egyetlenegy információhalmaz kering ötödik hete: a miniszterelnök bejelentése. Ezen kívül élő ember semmit senkinek nem mondott, nem mutatott, még a nemzetbiztonsági bizottságnak sem.
És itt csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy a kormányoldal - ha jól emlékszik vissza - szavazta le a nyílt ülés, nem az ellenzék! (Közbeszólás az MSZP soraiból: Úgy van!)
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me