NIKOLITS ISTVÁN

Full text search

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretnék reflektálni az államtitkár úr által elmondottakra, nem abban a hangnemben és azzal a határozottsággal, ahogy ő ezt tette. De szeretném felhívni mély tisztelettel a figyelmét, hogy ez a Magyar Országgyűlés, és itt országgyűlési képviselők vannak, akik a képviselői jogállásról szóló törvény alapján teszik a dolgukat. S ennek a törvénynek a keretében bizony azt is elmondhatják, amit Tóth képviselő úr elmondott, sőt ennél keményebb dolgokat is elmondhatnak.
Ha pedig annál a pontnál időzünk el, hogy ki volt az, aki ezt a folyamatot elindította sejtetéssel, megalapozatlan, bizonyítatlan állítással, akkor mind a mai napig sajnos azt kell mondjuk, hogy ez a Magyar Köztársaság miniszterelnöke volt, aki azt mondta, hogy közpénzeken, titkosan, törvénytelenül megfigyeléseket végeztek. Ebben semmi konkrétum nincs. S öt héten keresztül azokat a dokumentumokat, amelyekről azt mondta, hogy eljutottak hozzá, képtelen volt letétbe helyezni vagy átadni a bizottságnak, a Magyar Országgyűlés bizottságának.
Tehát ha itt arról van szó, hogy ki az, aki ezt a helyzetet fenntartja, sőt generálja, akkor még mindig azt kell mondanom, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke. És kívánom - mint ahogy itt nagyon sokan a képviselőtársaim közül -, hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke ebből az ügyből emelt fővel tudjon kijönni. Nem azért kívánom, mert ellenzéki képviselőként drukkolok; országunk tisztességét saját magunk előtt, az ország lakosai előtt és a külföld előtt is féltem e tekintetben. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me