VÁRHEGYI ATTILA

Full text search

VÁRHEGYI ATTILA
VÁRHEGYI ATTILA, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Igen tisztelt Képviselő Úr! Legutóbb egy napirend előtti felszólaláskor elmondtam, hogy az ország szabadsága a média szabadsága. Most is megismételni tudom az akkor elmondottakat, hogy a kormány és a kormánypárti többség minden tekintetben a törvényesség betartásával kívánja megtenni azokat a lépéseket, amelyek, reméljük, sok tekintetben változtatnak azon a helyzeten, amely kialakult mind a gazdálkodás tekintetében, mind egyéb tekintetben a magyar média piacán.
Mit értek ez alatt? A minisztériumban megkezdődött annak az ütemtervnek a kidolgozása, amely a teljes magyar médiapiac, benne a közszolgálati és kereskedelmi médiák feltérképezését, az eddigi tapasztalatok összegzését kezdené meg, s amely munka elvégzésével független intézeteket kívánunk megbízni. Ebben szeretnénk is kérni minden olyan, a médiapolitikát képviselő, az iránt érdeklődő személy támogatását, hogy elérjünk oda, hogy az elkövetkezendő év első felére azok a törvénymódosítások, amelyek a médiatörvényben és más egyéb kapcsolódó jogszabályban igényként megjelennek, keresztülvihetők legyenek.
Szükségesnek tartom mindenképpen megjegyezni, hogy legelőször is azonban a közszolgálati média gazdálkodási kérdéseit kell rendezni.
(9.10)
Jól látható, hogy például a Magyar Televízió elnöke, illetve elnöki jogkörrel eljáró alelnöke pontosan látja cselekvésének szabadságát és lehetőségét, de egyben felelősségét is, és megtette azokat a lépéseket, amelyek a televízió gazdasági viszonyainak rendezése irányába hatnak.
Úgy gondoljuk, hogy a kormánynak és az Országgyűlésnek egyaránt feladata egyfelől az elmúlt három év tapasztalatait összegezni, annak alapján a jogszabály-módosításokat megtenni, illetve kezdeményezni, és egyben lehetőséget biztosítani, hogy valóban a média szabadsága az ország szabadsága legyen. Ehhez kérem a képviselő úr és természetesen az Országgyűlés támogatását is. (Taps a kormánypárti padsorokban és a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me