KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! A válasza részben megnyugtatott. Ha ugyanis felidézzük azokat a számokat, amelyek itt elhangzottak - több mint 700 millió végkielégítés nyolc embernek, ebből a bank vezérigazgatójának több mint 300 millió -, óhatatlanul felötlik az emberben a kérdés: de hát mit csináltak a tulajdonosok? Többek között az állam, hiszen az állam is tulajdonosa volt ennek az intézetnek! Mit csinált a Postabank állami tulajdonosa akkor, amikor tétlenül tűrte, hogy ilyen szerződések aláírásra kerülhessenek?
Ezért a válasznak az a része megnyugtató, hogy az új kormány, az előző szándékával megegyezően - tetteivel már nem, mert az előző kormány végkielégült, ugye (Derültség.), több vonatkozásban is (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.) -, a végkielégítések rendszerét lezárja. Ez nagyon helyes.
Úgy gondolom azonban, azt a kérdést továbbra is fel kell tenni, mert az nyitott, hogy az állam mint az egyik tulajdonos, hogyan tűrhette el azt, hogy egyrészt 110 milliárd forint veszteség halmozódjon fel ebben a bankban, másrészt, hogy ilyen arcátlan - mert mondhatom ezt: arcátlan - szerződések kerüljenek aláírásra. Ezért úgy gondolom, hogy a parlamentben további interpellációk és vizsgálatok szükségesek ennek kiderítésére. A válaszát elfogadom. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me