SZITA KÁROLY

Full text search

SZITA KÁROLY
SZITA KÁROLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt hetekben az újságolvasók körében nagy megdöbbenést váltottak ki az egyes lapokban megjelent, a jövő évi nyugdíjemeléssel kapcsolatos különböző találgatások. Ezek azt a látszatot igyekeztek kelteni, mintha a kormány - programjával ellentétben - olyan szabályozásra készülne, amely nem biztosítja a nyugdíjak értékállóságát. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ez így igaz!)
Kaposvár polgármestereként az elmúlt négy évben (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Kampánybeszéd?) szomorúan tapasztaltam azt, hogy idős korú polgáraink jó része nem vagy csak nagy nehézségek árán tudta megvásárolni a gyógyszerét, tudta kifizetni energiaszámláit, annak ellenére, hogy az elmúlt négy év ígérgetései alapján joggal bízhattak abban, hogy ez megtörténik. Éppen ezért városunk önkormányzata - és tudom, hogy nagyon sok települési önkormányzat - azért, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke megmaradjon, tekintélyes milliókat adott támogatásként az idősebb korú polgároknak. Kaposvár például évente közel százmillió forintot bocsátott rendelkezésre az elmúlt négy évben. (Közbeszólás a bal oldalról: Kampányolunk?!)
Tisztelt Miniszter Úr! Mivel a nyugdíjemelés kérdése az állampolgárok széles körét érinti, szükségesnek látom, hogy a sajtóban felmerült kérdéseket tisztázzuk, szükségesnek tartom az állampolgárok tájékoztatását a kormány nyugdíjemeléssel kapcsolatos álláspontjáról és terveiről. Ezért azt a kérdést teszem fel miniszter úrnak, hogy számíthatnak-e a nyugdíjasok arra, hogy a kormány a programjának megfelelően az inflációt meghaladó mértékben emeli jövőre a nyugdíjakat. (Derültség, moraj az MSZP padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Tiszteli a törvényt a kormány vagy nem?!)
Köszönöm, miniszter úr. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me