PÁPAI MIHÁLY

Full text search

PÁPAI MIHÁLY
PÁPAI MIHÁLY (FKGP): Szeretnék az 1820-as törvényjavaslathoz szólni, többek között a honvédelmi bizottság állásfoglalását is szeretném ezzel ismertetni. A T/1820. számú törvényjavaslat egyenes következménye annak, hogy a Magyar Köztársaság az 1999. év elején teljes jogú tagja lett a NATO-nak. Ezen tagságból következik, hogy Magyarország hivatalosan is részese kell hogy legyen a NATO bizonyos jogi alapdokumentumainak, így a tagállamok közti fegyveres erőik jogállását rögzítő, 1951. június 19-én Londonban aláírt megállapodásnak is. Ezen törvényjavaslat tartalmazza a megállapodás angol és magyar nyelvű hivatalos szövegének kihirdetését, valamint a végrehajtás szempontjából fontos jogszabály-módosításokat, illetve a végrehajtást elősegítő rendelkezéseket.
Ezen törvény megalkotásával a tisztelt Ház eleget tesz az alkotmány 40/C. § (2) bekezdésének, miszerint a honvédelmet érintő nemzetközi szerződéseket törvényben kell megerősíteni és nyilvánosan kihirdetni.
(Az elnöki széket
Gyimóthy Géza, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Most ezen fontos szempontokat figyelembe véve a T/1820. számú törvényjavaslatot a honvédelmi bizottság '99. november 24-i ülésén megtárgyalta és egyhangú szavazással általános vitára alkalmasnak találta.
Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me