BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! A sok órával ezelőtt elkezdődött vita, hogy tudniillik nagyon zavaros állapotban kezdünk erről a törvényjavaslatról vitatkozni, a kormánypárti oldalnak az a vádja, hogy az ellenzék obstruálná ezt a tárgyalást, ez merülhet fel újólag az ügyrendi javaslat kapcsán. Azért kértem szót, mert délelőtt az első ügyrendi vita kapcsán nem kaptam lehetőséget arra, hogy kifejtsem az álláspontomat, cáfoljam ezt a feltételezést azzal, hogy bennünket éppen az igényesség motivál, hogy szülessen egy jó törvény, mert látunk rá elvi lehetőséget, hiszen a parlamenti patkó mindkét oldalán ülő pártok privatizálni szeretnék az egészségügyi ellátást, de nem mindegy, hogy hogyan.
A mai vita arról szólt, hogy ez a kérdés kormánypárti oldalon is végiggondolatlan, nem jutott a kormánypártok jó néhány képviselője és az érintett tárca megállapodásra, egyezségre, következésképp nagyon indokolt lenne időt hagyni magunknak arra, hogy tényleg milyen megoldási javaslat mellett dönt majd a Ház.
A hatpárti tárgyalásoknak pedig csak akkor van értelme, ha nincsenek ilyen ultimátumszerű sarokkövek, hogy tárgyalunk ugyan, de muszáj a határidőt egy nagyon közeli és betarthatatlan határidőt tartani. Így kérdéses és kétséges, hogy a hatpárti tárgyalások eredményre vezethetnek-e. Tehát a szabad demokraták az ügyrendi javaslattal egyetértenek.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me