DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Megpróbálok gyorsan reagálni. A képviselő úr érintette a Fidesz programját és a kormányprogramot. Ez, ami most történik, pontosan megfelel annak. Kérem, hogy tételes ellenőrizze.
Azt mondja, hogy rajtaütésszerű. Egy kormányjavaslat benyújtása egy törvénymódosításra úgy történik, hogy benyújtják, ezt követően a Ház menetrendjében sorra kerül. Igen, most egyhetes ülésrend van, ha háromhetes ülésrenddel dolgozhatnánk, akkor nem érezné ilyen rajtaütésszerűnek. Ezért is jó a háromhetes ülésrend. Most éppen az egyhetestől szenved a képviselő úr, és itt önök valamennyien ezt vetik a szemünkre, egyébként máskor persze azért lázadnak, hogy miért háromhetes az ülésrend.
Képviselő úr, eddig is minden módosító javaslatot megfontoltunk, megnéztünk, függetlenül attól, hogy ez kétharmados volt vagy feles, és - ha emlékszik - a költségvetési bizottság ülésén is, azt hiszem, úgy zártam a mondandómat, de biztos, hogy beleszőttem, hogy örülök annak, hogy érdemi vitát folytatunk, és várom az önök javaslatait erre a törvényjavaslatra. Most is csak ezt tudom megerősíteni.
Értem, hogy ön politikai felhangot ad neki, hiszen ez a dolga a parlamentben, de ez a törvényjavaslat jó, és nem szoktak olyat mondani a kormánypárti képviselők, hogy ez a javaslat úgy rossz, ahogy van, ne adja a szánkba, tőlem ilyet még egészen bizonyosan nem hallott. Úgyhogy ez a javaslat védhető, ezt tettük ma usque öt-hat órán keresztül, de már bajban vagyok, hogy pontosan mikor is kezdtük.
Ami még nagyon fontos és amire igazából reagálni kell, az az alapellátás és a szakellátás kérdése, és a bizottsági vitában elmondtam önnek: a szakellátás jelen pillanatban nem áll készen egy ilyen jellegű privatizációra, ezt önt pontosan tudja, ugyanis a kórházakkal túl nagy még az összenövése, először ezt szét kell választani, utána kerülhet erre sor.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me