KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Elnézést kérek, rossz gombot nyomtam meg, de ügyrendiben szerettem volna hozzászólni. Támogatjuk az ügyrendi javaslatot, és nem is tehetünk mást, hiszen Horváth képviselő úr kilátásba helyezte a hétfői tárgyalást. A hétfői tárgyalás után nemcsak közös módosító javaslatokra nyílik lehetőség, hanem saját módosító javaslatokra is lehetőség nyílik, amit csak úgy van módunk a Házszabály szerint benyújtani, hogyha most a vita nem zárul le. Ez az egyik indok, ami miatt támogatjuk az ügyrendi javaslatot.
A másik, hogy mi nemcsak saját magunkkal akarunk konzultálni, hanem konzultálni szeretnénk az érintettekkel, a különböző érdekvédelmi szervezetekkel, az orvosi kamarával és nem sorolom tovább. Erre időt kell hagyni.
A harmadik: ha azt mondja képviselőtársam, hogy január elsejétől ennek a törvénynek hatályba kell lépni, ez egy teljesen megalapozatlan törvénykezést fog lehetővé tenni, hiszen csak gondoljunk bele, hogy ma még nem tudhatja a kormányzat, hogy milyen kormányrendeleteket, miniszteri rendeleteket kell megszülni ahhoz, hogy a rendszer január elsejétől működni tudjon.
(16.30)
Ez a jövő héten fog körvonalazódni, de még akkor sem lesz döntés. Döntés majd legkésőbb karácsony előtt két nappal lesz.
Tisztelt Képviselőtársam! Egyszerűen olyan helyzetet nem tudunk teremteni, hogy december 23-a után, néhány munkanapon fogalmazza meg az államigazgatás azokat a nagyon fontos kormányrendeleteket, amelyeket meg kell fogalmazni. Tehát azt gondolom, hogy ha komolyan akar tárgyalni a Fidesz és a kormányzó többség, akkor ilyen határidőt nem szab a tárgyalások előtt, mert egyszerűen betarthatatlan. Éppen ezért támogatjuk az ügyrendi javaslatot. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me