VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én azért nem nevezném cinikusnak a törvényjavaslatot, hiszen egy ilyen kezdeményezés példaértékű, viszont bennem is mint pedagógusban megfogalmazódnak különböző dilemmák, nevezetesen, az iskola-egészségüggyel kapcsolatosan egyáltalán hogyan fognak alakulni a dolgok. Eddig is komoly gondok voltak az iskola-egészségügyi ellátás kapcsán, most pedig a dolognak felmerülhet az a része is, hogy ki fogja fizetni ezt a fajta ellátást, és milyen szinten valósulhat meg. Az iskolafogászat kérdésében, de minden iskola-egészségügyi dologban nagyon fontos dolog a gyermekek érdekében végzett megelőző munka, és valahol azt szeretném, ha ez ingyenes lehetne.
Van még egy másik terület, a sportorvoslás kérdése. Tudjuk azt, hogy ép testben ép a lélek, és hála a Teremtőnek, nagyon sok kisgyermek és ifjú sportol - természetesen nem elegen -, de ahhoz, hogy ezt a tevékenységet versenyszerűen is űzhessék, sportorvosi szűrővizsgálatoknak kell alávetniük magukat. Ugyanilyen fontos a minden gyermekre kiterjedő szűrővizsgálatok rendszere, hiszen egy-egy gyermekkorban felfedezett deformitás vagy egészségügyi probléma időben orvosolható, időben eljuttatható azokra a szakmai orvosi területekre, ahol gyógyulást vagy enyhülést nyernek a gondok, problémák.
Mindezek számomra is igen nagy dilemmát jelentenek, nem tudom, hogy ebben a néhány mondatos dologban hogyan lehet ezt kiolvasni. Engedjék meg, hogy kicsit kevésbé hozzáértőként, pedagógusként feltehessem ezeket a kérdéseimet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me