ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosított javaslatokat a külön szavazásra kért indítványok kivételével.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 164 igen szavazattal, 116 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Herényi Károly és Ékes József a törvényjavaslat preambulumának módosítását kezdeményezik. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 139 igen szavazattal, 134 nem ellenében (Szórványos taps az SZDSZ soraiból.), 4 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 4. pontjában... (Zaj. - Az elnök csenget.) Tisztelt Országgyűlés! Arra kérek mindenkit, miután egy egész napos határozathozatal előtt állunk és a költségvetés határozathozatala még hosszabb lesz, mint a gazdasági kamaráké, hogy egyrészt legyenek csendben, másrészt pedig kísérjék figyelemmel a munkát.
Az ajánlás 4. pontjában Braun Márton és Tóth Ferenc azt kezdeményezik, hogy a kamarai tag fióktelepe a nyilvántartásba vétellel kamarai taggá váljon. Az ajánlás 12. pontjában T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor azt javasolják, hogy a fióktelep csak kérésre váljon kamarai taggá. A 13. pontban Takács Imre terjesztett be ugyanilyen tartalmú javaslatot. Ezekkel az indítványokkal kapcsolatban valamennyien meghatározzák a fióktelep fogalmát is.
Először az ajánlás 4. és 29. pontjait teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 5. és 69. pontjait teszem fel szavazásra. A bizottságot nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen szavazattal, 179 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(10.30)
Most a 13. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 99 igen szavazattal, 179 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 17. pontot teszem fel szavazásra T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor indítványa szerint, amelyben a kézműves tevékenységet folytató szervezet meghatározását javasolják. Ezzel kapcsolatban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnevezését is módosítják az 55. pontban is. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 54. és 56. pontjaiban szereplő indítványokat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 251 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 54. és 56., alternatív tartalmú pontjait teszem fel szavazásra, amelyek kamarai elnevezést módosítanak.
Elsőként az 54. és a hozzá kapcsolódó 234. pontokról határozunk Lotz Károly és más képviselők javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 260 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 18. pontot teszem fel szavazásra Fritz Péter és más képviselők, valamint Filló Pál és más képviselők javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 104 igen szavazattal, 183 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 2. § d) pontjában a mezőgazdasági és erdőgazdasági tevékenység fogalmának módosítására két olyan alternatív tartalmú indítvány érkezett, amelyekről még szavazni lehet.
Először az ajánlás 21. pontját teszem fel szavazásra Takács Imre indítványa szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 181 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Herényi Károly és Ékes József javaslatáról határozunk a 22. pont szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 163 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most az ajánlás 30. pontját teszem fel szavazásra, amelyben Braun Márton és Tóth Ferenc a törvényjavaslatot a tagozat fogalmával kívánják kiegészíteni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 178 nem ellenében, 6 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 12., 28. és 75. pontjaiban Farkas Sándor és más képviselők azt javasolják, hogy a gazdasági kamarák ne láthassanak el közigazgatási feladatot, illetve működésükkel járó költségeik finanszírozásához a központi költségvetés ne járuljon hozzá. A bizottságok és az előterjesztő támogatják, de a frakciók kérésére külön szavaz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 168 igen szavazattal, 125 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A törvényjavaslat 3. § (3) bekezdésének módosítását hat indítvány tartalmazza. Az alaprendelkezés meghatározza a gazdasági kamarák felosztását és ezek között a közfeladatok felosztását. A javaslatok alternatív tartalmúak.
Először az ajánlás 36. pontjáról határozunk Herényi Károly és Ékes József javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 128 igen szavazattal, 163 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Lotz Károly és más képviselők javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 37. pontja szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak!(Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 272 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 41. pontot teszem fel szavazásra Braun Márton és Tóth Ferenc javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 277 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 42. pontról határozunk T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 19 igen szavazattal, 255 nem ellenében, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 4. §-a a kamarák működési területére, egyesülési jogára és szétválására vonatkozó rendelkezéseket tartalmaz. E szabályok módosítását kezdeményezik a kiegészítő ajánlás 13. és az ajánlás 46., 47. pontjai is. A kiegészítő ajánlás 13. pontja magában foglalja valamennyi felsorolt indítványt.
Először tehát erről és ezzel összefüggésben a kiegészítő ajánlás 17. pontjáról határozunk Herényi Károly és Ékes József indítványa szerint. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 51., 52. és 53. pontjait. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 124 igen szavazattal, 166 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Szalay Gábor képviselő úr ügyrendi kérdésben kér szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me