ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! A 147. pontban Mayer Bertalan azt kezdeményezi, hogy a kamara a nyilvántartások egységesítésére tegyen javaslatot. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 114 igen, 175 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el a javaslatot.
A 148. pontban Göndör István és más képviselők, valamint Filló Pál és más képviselők gazdasági prognózis elkészítésének kötelezettségére tesznek javaslatot. A javaslat tartalmilag magában foglalja a 149. pontot. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen, 178 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el.
Most a 149. pontot teszem fel szavazásra Lotz Károly... (Közbeszólás: Visszavonta!) Visszavonta.
A 150. pontban Lakatos András és más képviselők a választottbírókra vonatkozó rendelkezések kiegészítését kezdeményezik a Magyar Agrárkamarára történő hivatkozással. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 116 igen, 178 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító javaslatot.
A kiegészítő ajánlás 32. pontjában Herényi Károly és Ékes József a törvényjavaslat 14. §-ának kiegészítésével az államigazgatási szervek együttműködési kötelezettségét írják elő a közfeladatokkal kapcsolatban. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 153. pontjában szereplő indítványt, és magában foglalja a 159. pontot. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 161 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a javaslatot.
Most a 153. pontról határozunk, Takács Imre, valamint Herényi Károly és Ékes József indítványa szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 131 igen, 162 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el.
Most Göndör István indítványáról határozunk a 159. pont szerint. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 116 igen, 177 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A 161. pontban Molnár László a törvényjavaslat 15. §-ában az érdekképviseletre vonatkozó szabályt egészíti ki. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 16 igen, 253 nem szavazat és 27 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A 162. pontban Mayer Bertalan a törvényjavaslat 17. § (1) bekezdése d) pontjának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint alapszabályban kell meghatározni az érdek-képviseleti szervekkel való együttműködés részletes szabályait. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 163. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen, 198 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el.
A 167. pontban Herényi Károly és Ékes József, valamint Göndör István és más képviselők, továbbá Lotz Károly és más képviselők a 17. § (1) bekezdése f) pontjának elhagyását kezdeményezik, amely szerint alapszabályban kell megállapítani a névjegyzék és tagjegyzék vezetésének részletes szabályait. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 162 nem szavazat és 6 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A 171. pontban Herényi Károly és Ékes József azt javasolják, hogy az alapszabály rendezze a kamarai osztályok számát, gazdasági súlyuk megállapításának módját és a határozathozatali rendet. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 170. pontjában szereplő indítványt. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 132 igen, 161 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A kiegészítő ajánlás 39. pontjában Herényi Károly és Ékes József azt javasolja, hogy a küldöttgyűlés kizárólagos hatásköre legyen az országos kamara küldötteinek megválasztása. A javaslat magában foglalja a 175. pontot. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Ház? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 133 igen, 161 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Most a 175. pontról határozunk Lakatos András és más képviselők indítványa alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító indítványt 118 igen, 179 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el.
A 176. pontban Herényi Károly és Ékes József, valamint Molnár László, továbbá Szili Katalin azt indítványozzák, hogy a tagozati autonómiát érintő kérdésekhez ne legyen szükséges a minősített többségű döntés. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Ház? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 137 igen, 158 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 178. pontban Lakatos András és más képviselők a törvényjavaslat 20. §-ának (1) bekezdésében szövegpontosítást terjesztenek elő. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 104 igen, 177 nem szavazat és 18 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A 179. pontban Tóth Imre azt indítványozza, hogy más önkormányzati szabályzat elkészítése is az országos kamara küldöttgyűlésének kizárólagos hatásköre legyen. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 19 igen, 273 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A 183. pontban Herényi Károly és Ékes József azt javasolják, hogy az adatgyűjtést ne csak az illetékes szervnél lehessen kezdeményezni. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 133 igen, 158 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
(11.10)
A 187. pontban Göndör István és más képviselők a törvényjavaslat 21. § (2) bekezdése elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés az elnökségi tagok delegálására vonatkozó szabályt tartalmazza. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 188., 189. és 190. pontjában szereplő indítványokat. A bizottságok támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 177 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
Most a 188. pontról határozunk Tokár István indítványa alapján. (Jelzésre:) A képviselő úr jelzi, hogy visszavonta, köszönöm szépen.
Most a 189. pontról határozunk Lakatos András és más képviselők indítványa alapján. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 96 igen, 198 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Most a 190. pontot teszem fel szavazásra Molnár László indítványa szerint, amelyben az érdek-képviseleti szervezetek meghívására vonatkozó rendelkezést terjeszt elő. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 15 igen, 273 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A 193. pontban Lotz Károly és más képviselők a törvényjavaslat 22. § (2) bekezdése helyébe... (Dr. Kis Zoltán és Szalay Gábor: Visszavonva!) Visszavonták, köszönöm szépen.
Akkor a 194. pontban Tóth Sándor és más képviselők... (Jelzésre:) Ezt is visszavonták, köszönöm, tisztelt képviselőtársaim.
Most a 196. és ezzel összefüggésben a 224. pontokról szavazunk, Herényi Károly és Ékes József javaslata szerint. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 223. pontjában szereplő indítványt. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 136 igen, 154 nem szavazat és 6 tartózkodás mellett utasította el a képviselő urak indítványát.
A 202. pontban Göndör István a törvényjavaslat 23. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni; lényege: az ellenőrző bizottság tagjai közül elnököt választ. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 174 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A gazdálkodás kötelező felülvizsgálatát kezdeményező 23. § (4) bekezdés módosítására két indítvány érkezett. A 204. és a kiegészítő ajánlás 47. pontjaiban szereplő indítványok egyaránt az időpontra utaló szabály elhagyását kezdeményezik. Először a 47. pontot teszem fel szavazásra Herényi Károly és Ékes József indítványa szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 134 igen, 161 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselő urak indítványát.
Most Göndör István javaslatáról határozunk a 204. pont alapján. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 179 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A 206. pontban Göndör István a 25. §-t új bekezdéssel javasolja kiegészíteni, amely szerint az etikai bizottság tagjai közül elnököt választ. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 118 igen, 178 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 209. és a 210. pontokban az etikai bizottság speciális feladataira vonatkozó rendelkezéshez érkezett módosító javaslatok találhatók. Most Herényi Károly és Ékes József javaslatáról határozunk a 209. pont szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 135 igen, 162 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett utasította el.
Most a 210. pontot teszem fel szavazásra Herényi Károly és Ékes József indítványa alapján. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 134 igen, 163 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 211. pontban Csiha Judit a 25. § (2) bekezdésének módosításával a bizottsági elnök feladatátruházásra utaló szabály elhagyását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 120 igen, 178 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselő asszony indítványát.
A 222. pontban Font Sándor a kereskedelmi és ipari kamara belső szervezetét meghatározó rendelkezést egészíti ki. Ugyanezt kezdeményezi Csatári József is a kiegészítő ajánlás 53. pontjában. Először a 222. pontról határozunk. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök, képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 132 igen, 166 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett utasította el.
Most a kiegészítő ajánlás 53. pontjáról határozunk. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 120 igen, 180 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el a módosító javaslatot.
A 231 és 232. pontokban Bauer Tamás és más képviselők, valamint Herényi Károly a törvényjavaslatot új összeférhetetlenségi szabállyal egészítik ki. Először a 232. pontról szavazunk. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 134 igen, 163 nem szavazat és 7 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
Most a 231. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 116 igen, 182 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el.
A kiegészítő ajánlás 60. pontjában Herényi Károly és Ékes József a törvényjavaslat 29. §-ának átfogó módosítását terjesztik elő. Az alaprendelkezés a kamarák feletti törvényességi felügyeleti jogkört tartalmazza. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 235., 236. és 237. pontjában szereplő indítványokat. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök, képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 132 igen, 164 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
(11.20)
Most a 237. pontról határozunk Herényi Károly és Ékes József javaslata szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 133 igen, 164 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett utasította el a képviselők indítványát.
A törvényjavaslat 30. §-ában a miniszter törvényességi felügyeleti jogkörében alkalmazható eljárások találhatók. E rendelkezés módosítására 12 indítvány érkezett. A kiegészítő ajánlás 61. pontja tartalmazza a legátfogóbb módosítást, ennek elfogadása kizárja, illetve magában foglalja a 239., 240., 241., 242., 243., 245., 246., 247., 248. és 249. pontokat.
Először tehát a kiegészítő ajánlás 61. pontjáról határozunk Herényi Károly és Ékes József javaslata szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök, képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 165 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Most a 240. pontot teszem fel szavazásra Molnár László indítványa alapján. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 113 igen, 185 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
Most a 239. pontról határozunk T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor indítványa szerint. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 116 igen, 179 nem és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
Most a 239. pontról határozunk T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor indítványa szerint. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Tévesen megismételt szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 118 igen, 183 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Most a 241. pontot teszem fel szavazásra Szili Katalin indítványa alapján. A bizottságok nem támogatják. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 120 igen, 181 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Most a 242. és a hozzájuk kapcsolódó 246. és 247. pontokról határozunk Herényi Károly és Ékes József indítványa szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 130 igen, 161 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 243. pontban Csiha Judit a 30. § (3) bekezdése a) pontjának kiegészítésével azt javasolja, hogy a miniszter írásbeli határozatával a gazdasági kamara önkormányzati határozatát semmisíthesse meg. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 180 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselő asszony indítványát.
Most a 245. pontot teszem fel szavazásra Herényi Károly és Ékes József, továbbá Fritz Péter és más képviselők, valamint Csiha Judit és Füle István indítványa szerint. Ebben a határozat azonnal végrehajthatóvá nyilvánítására utaló szabály elhagyását kezdeményezik. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 159 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Most a 248. pontról határozunk Lakatos András és más képviselők indítványa alapján. Lényege: a felülvizsgálati keresetnek a végrehajtásra halasztó hatálya van. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 102 igen, 173 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Most a 249. pontot teszem fel szavazásra Lakatos András és más képviselők indítványa szerint. Lényege: a kamarai alapszabályokat az elfogadástól számított 30 napon belül kell elküldeni a miniszternek. A bizottságok nem támogatják. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 122 igen, 177 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító indítványt.
A 254. pontban Göndör István és más képviselők a 31. § (2) bekezdése helyébe új rendelkezés felvételét javasolják. Ebben a tagozaton belüli osztályok megalakítására és tagságára vonatkozó szabályt terjesztenek elő. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 255. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 123 igen, 178 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el a képviselők indítványát.
A 259. pontban Molnár László a 31. § (4) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy a küldöttek száma ne a gazdasági súlynak, hanem az egyes kamarai szervezetek osztályai és tagozatai létszámának feleljen meg. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 258. és 261. pontjában szereplő indítványokat. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 110 igen, 171 nem szavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító indítványt.
Most Takács Imre, valamint T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor indítványairól határozunk a 258. és 261. pontok szerint, amelyekben azt kezdeményezik, hogy a gazdasági súly megállapításánál 50 százalékban az osztály, illetve tagozata létszámát szükséges alapul venni. Felhívom a figyelmüket arra, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 260. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 122 igen, 185 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Most a 260. pontról határoznánk... (Jelzésre:) - tájékoztat a főtitkár úr, hogy visszavonta a képviselő úr, így továbbmegyünk.
A kiegészítő ajánlás 66. pontjában Csatári József a törvényjavaslat kiegészítésével azt javasolja, hogy a választási névjegyzéket és a tagjegyzéket 15 napra közszemlére kell tenni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 118 igen, 180 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el.
A 262. pontban Molnár László azt kezdeményezi, hogy a kamarai küldöttek választásához az egyes osztályokban gazdálkodó szervezetek legalább 10 százalékának jelenléte legyen szükséges. A bizottságok nem támogatják. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 175 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
(11.30)
A kiegészítő ajánlás 68. pontjában Herényi Károly és Ékes József a törvényjavaslat 32. §-ában a választási névjegyzék összeállítására, valamint az ebből való törlésre irányadó szabályt elhagyni javasolják. Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a 268. pontban lévő indítványt. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 134 igen, 163 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 273. és 274. pontokban Takács Imre, T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor, Molnár László, valamint Szili Katalin és Toller László egymás mellett is elfogadható módosításokat kezdeményeznek a törvényjavaslat 32. §-a (5) bekezdésében.
Először a 273. pontot teszem fel szavazásra, amely szerint a cégbíróság a gazdálkodó szervezet tevékenységi körének megváltoztatásáról is értesíti az illetékes gazdasági kamarát.
A bizottságok nem támogatják. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 179 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
Most a 274. pontról határozunk, amelyben más cég adatainak változásával kapcsolatos értesítési kötelezettséget is előírnak az előterjesztők. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 118 igen, 184 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett elutasította a módosító indítványt.
A 286. pontban Tokár István a törvényjavaslat 34. §-a (1) bekezdésében az újraválaszthatóságra utaló szabály elhagyását kezdeményezi.
Felhívom figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 287. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 112 igen, 192 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
Most Göndör István javaslatát teszem fel szavazásra a 287. pont alapján, amely szerint a tagok és a tisztségviselők két alkalommal is újraválaszthatók lennének. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 117 igen, 183 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 293. pontban T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor, valamint Tóth Sándor és más képviselők a 35. § (2) bekezdésének elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés szerint a gazdasági kamara bevételeit elsősorban a kötelező közfeladatok ellátására fordítja. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 117 igen, 183 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A 303. pontban Herényi Károly és Ékes József a törvényjavaslatot a tagdíjra, mértékére és a meg nem fizetése esetén alkalmazható szankcióra vonatkozó szabályokkal egészítik ki. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 135 igen, 166 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 292. pontban T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor a törvényjavaslatot a tagdíj megfizetése alóli mentességre vonatkozó szabályokkal egészítik ki. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 175 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A 305. pontban javaslat található a törvényjavaslat 35. §-ának kiegészítésére. Az indítvány szerint közfeladatok ellátásáról történt megállapodás során rendelkezni kell a pénzügyi fedezet biztosításáról is.
Most a 305. pontról határozunk Göndör István és más képviselők javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 121 igen, 184 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A kiegészítő ajánlás 77. pontjában Herényi Károly és Ékes József a törvényjavaslat 36. §-ának módosításával a gazdasági kamara részvételével működő közhasznú társaságra vonatkozó szabály elhagyását és a gazdasági kamarai tevékenységi kör bővítését kezdeményezik. A javaslat elfogadása magában foglalja a 309. pontot. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 131 igen, 167 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett utasította el a képviselő urak indítványát.
Most a 309. pontot teszem fel szavazásra Takács Imre indítványa alapján. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 115 igen, 182 nem szavazattal és 2 tartózkodás mellett elutasította a módosító indítványt.
A 310. pontban T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor azt javasolják, hogy a gazdasági kamara szakképzési és más centrumok létesítésére gazdasági társaságot alapíthasson. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 186 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A 312. pontban Herényi Károly és Ékes József a 37. § (3) bekezdés kiegészítését kezdeményezik azzal, hogy az ellenőrző bizottság csak a kifogásolt határozat meghozatalának törvényességéről foglaljon állást. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 134 igen, 162 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A 313. pontban Csiha Judit a 38. § (1) bekezdésének kiegészítését javasolja a véleménynyilvánítási határidő megállapítására vonatkozó szabály előterjesztésével. Ezzel alternatív tartalmú javaslatot terjeszt elő Molnár László a 314. és 315. pontokban.
Először a 313. pontról határozunk. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 117 igen, 184 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett utasította el.
Most a 314. és 315. pontokat teszem fel szavazásra. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 172 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett a módosító indítványt nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 78. pontjában Herényi Károly és Ékes József a 38. § (8) bekezdésének kiegészítésével azt javasolják, hogy a véleményeltérésről az Országgyűlést is tájékoztatni kell, és az észrevételekre érdemi választ kell adni.
(11.40)
A javaslat elfogadása magában foglalja a 316. pontot. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 130 igen, 162 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Most a 316. pontról határozunk Göndör István javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 116 igen, 178 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
A kiegészítő ajánlás 79. pontjában Herényi Károly és Ékes József azt indítványozzák, hogy a számvevőszéki ellenőrzés során csak az Állami Számvevőszékről szóló törvény rendelkezéseit lehessen figyelembe venni. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 129 igen, 169 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 327. pontban Takács Imre a törvényjavaslat 40. §-a (1) bekezdésében az előírt beolvadási időpont egy évvel történő meghosszabbítását kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 95 igen, 273 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el a képviselői indítványt.
A 331. pontban Herényi Károly és Ékes József a 40. § (3) bekezdésben a jogok és kötelezettségek átszállására vonatkozó határidőt hosszabbítják meg. Ezzel összefüggésben határozunk a 360. és 381. pontokról is. A javaslatok elfogadása magában foglalja a 358. pontot. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 130 igen, 164 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 358. pontban T. Asztalos Ildikó és Szalay Gábor, valamint Lakatos András és más képviselők, továbbá Szili Katalin és Toller László a törvényjavaslat 43. §-ában a "tárgyévi" szó elhagyását javasolják. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 117 igen, 182 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 334. pontban Takács Imre a 40. § (4) bekezdése módosításával azt indítványozza, hogy az arányos képviseletet a választási szabályok szerint az új tagregisztráció alapján kell megállapítani. A bizottságok nem támogatják. Most jelzik, hogy a képviselő úr visszavonta ezt az indítványát. Elnézésüket kérem, hogy végig kellett olvasnom.
A 337. pontban Csiha Judit, valamint Herényi Károly és Ékes József a 41. § (1) bekezdésének elhagyását indítványozzák. Az alaprendelkezés kormányfelhatalmazást tartalmaz.
Felhívom a figyelmüket, hogy a javaslat elfogadása kizárja a kiegészítő ajánlás 83. és az ajánlás 338. pontjában szereplő indítványokat. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 126 igen, 165 nem szavazat és 6 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Most a 338. pontot teszem fel szavazásra Takács Imre indítványa alapján, amely szerint a kamara maga készíti el választási szabályzatát. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 120 igen, 171 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el a képviselő úr indítványát.
Most a kiegészítő ajánlás 83. pontjáról határozunk. Ebben Csatári József kormányrendeleti szabályozást ír elő az alakuló kamarai választásokkal kapcsolatban. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 98 igen, 196 nem szavazat és 3 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 341. pontban Herényi Károly és Ékes József a 41. § (2) bekezdés módosításával azt javasolja, hogy a kamarai választások során az ideiglenes szabályokat nem kell figyelembe venni. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 128 igen, 160 nem szavazat és 4 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
A 344. pontban Fenyvessy Zoltán a 41. § (3) bekezdés módosítását kezdeményezi azzal, hogy egyéni vállalkozó is lehessen küldöttnek választható. Ezzel együttesen határozunk a 375. pontról is. Felhívom a figyelmüket, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 345. pontjában szereplő indítványt. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés?
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 47 igen, 220 nem szavazat és 25 tartózkodás mellett elutasította a módosító indítványt.
Most a 345. pontról határozunk Lakatos András és más képviselők indítványa alapján, amely szerint a tagjegyzékbe ideiglenesen felvett gazdálkodó szervezetek nem választhatók küldöttnek. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 114 igen, 179 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A kiegészítő ajánlás 88. pontjában Herényi Károly és Ékes József a választási névjegyzék összeállításánál figyelembe vehető besorolási határidőt rövidítik meg. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 125 igen, 167 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett elutasította az indítványt.
A 372. pontban Tóth Imre a 45. § (3) és (4) bekezdésének módosításával azt javasolják, hogy az alapszabály elkészítésére vonatkozó határidő a kamarai választásokat követő 60. napra változzon. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom hogy az Országgyűlés 38 igen, 249 nem szavazat és 8 tartózkodás mellett utasította el az indítványt.
A 383. pontban Herényi Károly és Ékes József a 49. § nyelvtani szövegmódosítását kezdeményezik. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 130 igen, 159 nem szavazat és 7 tartózkodás mellett utasította el a módosító indítványt.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Egyetlen képviselőtársam sem jelez ilyet.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me