ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Az alkotmány rendelkezéseire figyelemmel a külföldre utazásról szóló törvény elfogadásához minősített többségű szavazás szükséges, ezért a két indítványról külön-külön határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az önkormányzati bizottság módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja szerint, amelyben azt kezdeményezi, hogy már a 18. életévét megelőzően nagykorúvá vált, cselekvőképes magyar állampolgár is utazhasson külföldre személyi igazolvánnyal. A bizottságok támogatják a javaslatot. Kérem, szavazzanak a minősített többség szabályai szerint! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 232 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
(10.10)
Kérem, hogy akinek nem működik a szavazógépe, jelezze. A jegyzőket kérem, a munkatársaknak jelezzék, hogy kapcsolják be a szavazógépeket.
Most az egyszerű többséget igénylő indítványt teszem fel szavazásra. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az önkormányzati bizottság módosító javaslatát az ajánlás 2. pontja szerint, amely a 16. § (3) bekezdésének elhagyását kezdeményezi. A bizottságok támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 238 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodó szavazat nélkül elfogadta.
A határozathozatal végére értünk. A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.
Tisztelt Országgyűlés! Ez természetesen csak a bemelegítés volt a mai határozathozatalok előtt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me