BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Amióta ön kormányon van, az ön kormánya által felügyelt rendőrség újra meg újra házkutatást tart a kormány politikai ellenfelévé vált újságíróknál és vállalkozóknál.
(14.40)
Házkutatást tartottak az önöknek kellemetlen dokumentumot közzétevő Juszt Lászlónál vagy a VIP-listát közzétevő Világgazdaság szerkesztőségében. (Révész Máriusz: Ez nektek volt kellemetlen! - Derültség a kormánypártok soraiban.) Az, hogy Juszt László sértett-e államtitkot, vitatott a különböző hatóságok között. Az azonban nem, hogy ugyanazon a napon, amikor házkutatást tartottak nála, a Televízióból is eltávolították.
A VIP-lista, a VIP-hitelek valóban felháborítóak, a VIP-lista nyilvánosságra kerülése valóban sérti a banktitokra vonatkozó törvényt. Csak az nem világos, hogy ki kezdeményezte a VIP-lista összeállítását.
Az első közlés a VIP-listáról az ön kedvenc lapjában, a Napi Magyarországban látott napvilágot júniusban, ugyanakkor az Országgyűlésben egy fideszes képviselő hivatkozott rá egy kérdésben. Önt mindenesetre megnyugtatták, hogy fideszes politikus nem szerepel a listán, más párt vezetőjének nem adtak ilyen felvilágosítást. Vajon ki rendelte meg a VIP-listát, és kinek a páncélszekrényében lehet belőle másolat? Kíváncsi-e erre vajon a rendőrség?
Egy újságíró már megkérdezte a Kormányzati Ellenőrzési Iroda elnökét, hogy volt-e nála házkutatás. Vajon volt-e önnél, miniszterelnök úr, az ön irodájában, az ön munkahelyén házkutatás az ügyben?
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me