DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Ugyancsak köszönöm Pozsgai képviselő úrnak a kérdést, de rögtön legyen szabad megjegyeznem, amikor ön a kérdésében osztogatja a névjegyét akkor, amikor dilettantizmusról beszél, talán felhívhatnám a figyelmét, hogy névjegyosztogatás nélkül is feltehetné a kérdését. Úgy gondolom, hogy egyebekben is ön annyi ténybeli tévedést sorolt fel itt e rövid két perc alatt, hogy nem tudom, milyen mezőgazdaságról beszél ön, melyik ország mezőgazdaságáról.
Ami most már a kérdés lényegét illeti, hogy vajon a szociális támogatás mennyiben egyeztethető össze a mezőgazdaság fejlesztésével, egyértelmű, kérem, hogy a mezőgazdaság fejlesztését piaci alapokon kellene megvalósítani, csak nem tudom, mit szólnának például az ön választópolgárai, vagy mit szólt volna ön saját maga a korábbi kérdéseit illetően, ha, mondjuk, én elutasítom a sertéstenyésztők támogatását azért, mert az szociális elemként is tekinthető, és úgy gondolom, ugyanez igaz, mondjuk, a tejágazat egészére. Én amikor hat megyében az ingyenes bölcsődei, óvodai, általános iskolai tejakciót meghirdettem, ez részben szociális, de részben egyértelműen a piacgazdaságot is segíti, mert nem kell kiönteni a tejet a Parlament elé úgy, mint ahogy az az önök kormánya alatt történt (Szórványos taps a kisgazdapárti padsorokban. - Pozsgai Balázs: Ez az első kormány alatt történt!), hanem mi oda tudjuk adni ezt a gyerekeknek is, teszem azt, és folytathatnánk a további példát az almatermesztőkkel és a többiekkel.
Én úgy gondolom, kérem, ha ön megnézi a német támogatási rendszert, akkor meg fog döbbenni azon, hogy a támogatási rendszer kétharmada szociális jellegű. Kérem, hogy tájékozódjék az ügyben, mielőtt kérdéseket tesz fel!
Köszönöm a türelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me