DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőtársak! Az elmúlt időszakban végrehajtott személycserék keretében felmentések, megbízások, kinevezések, majd az éppen kinevezettek felmentésének, leváltásának mókuskerék-sorozata következett be a légügyi irányításban.
Az elmúlt hetekben sajnos elhíresedett LRI-nél a tapasztalt igazgató menesztése után a megbízott igazgatót követő, néhány hete kinevezett igazgató miniszteri lemondatása éppen a napokban véglegesült. A légi forgalom szabályozásáért és biztonságáért felelős főhatóság miniszter úr által újonnan kinevezett légügyi főigazgatója heteken belül szintén lemondott. A helyettese, tudomásom szerint, ugyancsak benyújtotta lemondását. A repülőtéren működő fontos engedélyezési és vizsgáló hatóságnak, a légügyi igazgatóság igazgatójának leváltása óta csak megbízott vezetője van. A kérdés tehát, hogy még hány elhamarkodott vezetőcserére kell számítanunk.
Az ilyen személyi bizonytalanságot árasztó helyzetben nem meglepő az érdemi munkát végzők elbizonytalanodása, a végrehajtási fegyelem lazulása.
(14.20)
Mindez ma már nem csupán humánpolitikai, személyzeti probléma, hanem óhatatlanul kihat a légi közlekedés biztonságára is. Az Eurokontroll, az európai légi forgalom biztonságáért felelős szervezet egykori elnökeként is aggodalommal kérdezem a miniszter urat: mikor lesz a légi közlekedés területén stabilitás, mi a biztosíték arra, hogy az eddigi kétes tapasztalatokat figyelembe véve a jövőben olyan rátermett vezetők kerülnek kinevezésre, akik elődeik néhány hetes karrierjénél hosszabb ideig funkcióban maradhatnak?
Az ismételt pályáztatások közepette hogyan kívánja fenntartani miniszter úr a légi közlekedésnél a nyugodt munkakörülményeket, az utazóközönség által joggal elvárt biztonságot? Nem tart-e attól, hogy a jelenlegi szervezetlenség akár súlyosabb nem kívánt eseményekhez is vezet?
Végül, a folyamatos személycserék mellett miként kívánja megőrizni a magyar légi közlekedés iránti nemzetközi bizalmat, megtartani a korábban kivívott elismerést?
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me