KISS ANDOR

Full text search

KISS ANDOR
KISS ANDOR (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy örömömre szolgál, hogy a kérdésemre személyesen a miniszter úr válaszolhat.
A közelmúltban a környezetvédelmi bizottság európai integrációs albizottsága ülést tartott. A megbeszélés kezdete előtt kezünkbe kaptunk egy néhány oldalas előterjesztést a napirendhez. Munkája után érdeklődő képviselőként nyomban elkezdtem olvasni, mivel még bőven volt idő az ülés kezdetéig. Az anyag telis-tele volt szakmai tévedésekkel, a témákat felületesen kezelte, kevés konkrétumot tartalmazott, ami konkrétum volt benne, az téves volt, még egy nemzetközi szerződés aláírásának dátuma is hibásan szerepelt benne, általános frázisokkal volt tele. Vagyis szakmai színvonalára a nulla dicsérő osztályzat lett volna.
Gondoltam, megint erősen kritizálnunk kell majd valamelyik illetékes minisztérium munkáját. Azután az ülés kezdetén kiderült, hogy ez a fércmű az Európai Unió nagybecsű bizottsága Magyarországra vonatkozó országértékelésének környezetvédelmi fejezete; más szavakkal, részünkről a csatlakozási biblia. Azután később a magyar fordítást összevetettem az eredeti angol szöveggel, de nem a fordító követett el hibát, az eredeti dokumentum sem volt különb. Ha nálunk egy minisztérium ilyen előterjesztéssel jönne egy bizottság elé, rögtön kidobnánk még a teremből is. Nekünk pedig ez alapján a fércmunka alapján kell a csatlakozási tárgyalásainkat lefolytatni. Sajnálom a szegény minisztériumi alkalmazottakat, akik ezt szintén felismerik, csak nyilván kötelező EU-vazallusságuk miatt nem merik szóvá tenni.
Kérdezem a miniszter urat, ezek szerint valóban erre a szintre kell-e süllyednie a magyar közigazgatásnak, amely szinten ezek szerint az Európai Unió van. Mert ha igen, akkor a csatlakozási tárgyalásokon derogációs időszak helyett degenerációs időszakot kell kérnünk.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me