RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Keller László Képviselőtársam! Úgy tűnik, a tények nem zavarják önt különösen. Ön a felszólalása elején folyamatosan valótlanságokat állított.
Ha a statisztikákat megnézzük, 1994 és 1998 között, az önök kormányzása alatt 17 százalékot vesztett a nyugdíjak reálértéke. (Bauer Tamás: A '90-94-et miért nem mondod?) Még egyszer mondom: 17 százalékot.
1999-ben ezzel szemben a következő történt: 14,3 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. Ezzel szemben az infláció 10 és 11 százalék között fog valahol alakulni az év végéig. (Dr. Surján László: Legrosszabb esetben!) 10 és 11 százalék között, de még az is lehet, hogy 10 százalék alatt lesz az infláció mértéke. Ezt azt jelenti, hogy a nyugdíjak reálértéke ebben az évben körülbelül 4 százalékkal növekszik. 4 százalékkal!
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha minden évben a nyugdíjakat ugyanolyan mértékben tudnánk növelni, mint 1999-ben, akkor ez a négy év pontosan elegendő lenne arra, hogy amit önök elvettek, azt mi négy év alatt visszaadjuk a nyugdíjasoknak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me