DR. FENYVESSY ZOLTÁN

Full text search

DR. FENYVESSY ZOLTÁN
DR. FENYVESSY ZOLTÁN (MIÉP): Köszönöm, elnök úr. Igyekszem a mondanivalómat beleszorítani a két percbe.
Salamon Lászlóval vitatkoznék néhány dologban. Bár igaz, hogy egy kerület példáját mutattam be, de ez a kerület azért Budapest legnépesebb kerülete, és önmagában az ország ötödik legnépesebb települése, tehát elég jellemző lehet a dolog.
A másik kérdés, amellyel vitatkoznék, hogy az IKV okozta ezt a problémát, hogy megszüntette a házfelügyelők munkaviszonyát. Valóban, de szegény házfelügyelő nem örült a munkaviszonya megszüntetésének, mint ahogy senki nem szokott örülni ennek. Tehát ő nem tehet erről a dologról. Valahogy meg kell oldani a problémáját, és ne kenjük a ma már nem is létező IKV-kra. Az önkormányzati tulajdonú IKV-k okozták, tehát az önkormányzatnak valahogy a megoldásból is ki kell vennie a részét.
A harmadik kérdés, amivel vitatkoznék az, hogy nem old meg semmit. Valóban, ilyen módon nem sokat old meg, de azért mégis fontosnak tartom az előterjesztést. Egyrészt azért, mert elismeri azt, hogy az önkormányzatok nem kapták meg a működésükhöz szükséges anyagi feltételeket, kénytelenek voltak ebből az összegből átcsoportosításokat végezni, és elismeri - amit Salamon László helyesen mondott -, hogy jelenleg törvényszegő állapotban vannak az önkormányzatok. Viszont a gondolatmenetem itt megfordul. Az önkormányzat azt is mondhatja: "Most már úgyis törvényt szegek, akkor mindegy, hogy mikor oldom meg, fél év múlva, másfél év múlva. Így is törvényszegő állapotban vagyok meg úgy is."
Tehát itt előírhatnánk egy határidőt, ameddig ezt kötelező lenne betartani, és azért tételezzük fel az önkormányzatról, hogy egy államigazgatási szerv alapvetően jogkövető magatartást szeretne tanúsítani, ha a lehetőségei ezt engedélyeznék. Ha nem ezt tenné, akkor a házmesterlakások négyötödét vagy háromnegyedét eddig sem oldotta volna meg, ha nem ez lenne a célja.
Hogy beleférjek a két percbe: semmi akadálya annak... - ahogy már jeleztem, a törvénynek nincs szankciója. Semmi akadálya, hogy a Fidesz-frakció előterjesszen egy szankciót, hogy amennyiben e határidőig nem oldja meg, akkor ennek valamilyen következménye lesz.
Köszönöm szépen. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me