MOLNÁR GYULA

Full text search

MOLNÁR GYULA
MOLNÁR GYULA (MSZP): Elnök úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A képviselőtársam beszédének 7. perce környékén nyomtam meg a gombot, azóta körülbelül háromszor kétperces szót kérhettem volna, ha lenne ilyen lehetőség. Úgyhogy igyekszem nagyon röviden reagálni az általa felvetettekre.
Azt mondta, hogy a lakások dömpingszerű értékesítésekor miért szüntették meg ezt a helyzetet. Nem tudjuk, képviselő úr, hogy miért szüntették meg ezt a helyzetet, mármint ezt a jogviszonyt az IKV és a házfelügyelők, de megszüntették. Tehát szegény házfelügyelők nem tehetnek arról, hogy ez a jogviszony megszűnt, a mi dolgunk pedig az, hogy ha már ez a helyzet kialakult, akkor valamilyen módon rendezzük ezt a helyzetet.
Azt mondja, mi azt írjuk, hogy nem lehet 2000 végéig sem rendezni. Mi nem azt mondjuk, mi azt mondjuk, hogy '99-ben biztosan nem lehet rendezni, mert akkor egyébként '99. december 31-ét írnánk. Mi azt mondjuk, hogy szerintünk - ezt Fenyvessy képviselőtársam alá is támasztotta saját adataival - 2000 végéig talán van halvány esély arra, hogy tudjuk rendezni. De ha úgy gondolja a képviselőtársam, akkor nyújtsa be a határidő 2010-ig való meghosszabbítását, mert úgy gondolja ön, hogy addig esetleg rendezhető ez a helyzet.
A második: ön azt mondja, hogy most milyen jogi helyzetbe kerülnek a szerencsétlenek, ha bemennek az önkormányzathoz. Szerintem a házfelügyelők szempontjából majdnem teljesen mindegy, hogy törvénysértő módon vagy nem törvénysértő módon nem rendezték a szolgálati lakásuk ügyét.
(14.10)
Azt gondolom - és az ön helyében is szeretnék lenni -, hogy nem az önkormányzat szempontjából vizsgálom ezt a helyzetet, hanem a polgárok szempontjából vizsgálom, próbálom ezt a szót használni. Igenis a polgárok szempontjából kell megnézni, hogy ő adott esetben hogyan és miképpen tud hozzájutni ahhoz, ami szerintem, szerintük nekik jár.
Azt gondolom, hogy rossz az ön megközelítése, hogy az önkormányzatoknak továbbra is működniük kell ezen a területen, hiszen nyugodtan visszautalhatja, és azt mondhatja, hogy a tulajdonostársak (Az elnök csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) rendezzék el - mert eredetileg ez volt a felvetés -, és azt mondja, hogy ő többet nem foglalkozik ilyen típusú dolgokkal 1998. december 31. után.
Köszönöm szépen. (Bauer Tamás tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me