DR. BRAUN MÁRTON

Full text search

DR. BRAUN MÁRTON
DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Kiss Andor képviselőtársamhoz szeretnék szólni a bizonyos létszámkorláttal kapcsolatos javaslatukkal kapcsolatban. Azt hiszem, hogy az előbb elhangzott európai normákhoz képest a törvényjavaslatunk két esetben is engedményt tesz, a nettó árbevétel és mérlegfőösszeg tekintetében engedményt tesz, a magyar viszonyokkal konformabb megoldást javasol. Azt javaslom, hogy a létszámban tartsuk fenn ezt a bizonyos 250 fős létszámot, mert legalább legyenek olyan pontok, amikor tudjuk, hogy ugyanarról beszélünk.
Ez azért fontos, mert ha belegondolnak - gondolok itt a Phare-ra -, rengeteg olyan támogatás érkezik az országba, amely a kis- és középvállalkozások fejlesztését célozza meg. Nagyon fontos, hogy azok a támogatások, amelyek jönnek, és a magyar viszonyok ugyanarról szóljanak, ugyanazokat a fogalmakat használjuk bizonyos mértékben. Azt hiszem, ez a létszámkérdés az, ami egzaktan mérhető. Úgy gondolom, a törvényjavaslat eléggé figyelembe veszi a magyar körülményeket, de ez a másik két mutatóban tükröződik. Megértve az önök álláspontját és respektálva is azt, mégis azt mondom, tartsuk magunkat ahhoz, hogy legalább ebben az egy mutatóban az európai normát vesszük át.
Ehhez a tárgyalási szakaszhoz szeretném mondani, hogy örülök a foglalkoztatási bizottság javaslatának, és támogatásra javaslom, hogy a kisvállalkozásokat egy külön szakaszban szerepeltessük, hiszen az általános vitában ez egy kis anomáliát okozott. Azt hiszem, hogy így fel tudjuk oldani ezt a problémát, és külön szerepelnek.
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me