PÁL BÉLA

Full text search

PÁL BÉLA
PÁL BÉLA (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Még mielőtt a módosító indítvány indoklásába belekezdenék, szívem szerint név szerint köszönteném önöket tiszteletem jeléül, és nem elsősorban azért, mert a létszámuk ezt lehetővé tenné.
Tiszteletem jeléül azért, hogy e késői órán is részt vesznek a kis- és középvállalkozásokról és fejlődésükről szóló törvénytervezet vitájában.
Amiért nem teszem, annak az az oka, mert nem akarom magamra vonni a hosszan szóló képviselőkkel iránt megfogalmazott kívánságaikat, nem mintha ettől annyira félnék, hanem azért nem, mert ezek nem engem illetnek, hanem azokat a képviselőtársainkat, akik a szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar parlament háromhetente ülésezzen, és ily módon sor kerülhessen arra, hogy éjszaka háromnegyed egy után öt perccel vitatkozhassunk például egy ilyen jelentős törvénytervezetről, mint amilyen az előttünk fekvő javaslat.
Tisztelt Képviselőtársaink! Az ajánlás 26. pontjában Zongor Gábor képviselőtársammal fogalmaztunk meg egy módosító indítványt a Vállalkozásfejlesztési Tanáccsal kapcsolatban, abban a pontban, amely azzal foglalkozik, hogy mely minisztériumok vesznek részt a Vállalkozásfejlesztési Tanácsban.
(0.50)
Mi a módosító indítványunkban azt javasoltuk, hogy a minisztériumok sora egészüljön ki a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumával. Azért fogalmaztuk meg ezt a módosító indítványt, mert először is a kormányprogram is tartalmazza a kultúra finanszírozásának többszektorúságát, másrészt a gyakorlat is azt igazolja, hogy a kultúra területén egyre több kis- és középvállalkozás működik. Gondoljunk a könyvkiadással, a hanghordozókkal kapcsolatos kis- és középvállalkozásokra, a terjesztésükkel kapcsolatos kis- és középvállalkozásokra és arra is, hogy ma például a múzeumi területen vagy egyéb kulturális szolgáltatási területen is gyakran közhasznú társasági vagy más formában nagyon sok olyan vállalkozás működik, amelyeknek indokolt lenne az ilyeténvaló képviselete is, mint amit a Nemzeti Kulturális Örökség minisztériuma képviselőjének részvétele jelentene a Vállalkozásfejlesztési Tanácsban.
Bár módosító indítványunkat az illetékes bizottságok és a beterjesztő tárca sem támogatta, mégis arra kérem önöket, hogy fontolják meg és támogassák az ajánlás 26. pontjában a T/1469/5. számon megfogalmazott módosító indítványunkat. Azért is, mert ez tulajdonképpen azáltal, hogy egy minisztérium képviseletével kívánja kibővíteni a Vállalkozásfejlesztési Tanácsot, nem nagyon tér el attól a javaslattól, amelyet kormánypárti képviselőtársaim - dr. Braun Márton és Rigler Zoltán - fogalmaztak meg az Egészségügyi Minisztérium vonatkozásában, nyilván ugyanazzal az indokrendszerrel, amit mi megfogalmaztunk egy másik minisztérium vonatkozásában. Úgyhogy kérem képviselőtársaimat, hogy gondolják át még egyszer, és amennyiben fontosnak tartják a kultúra területén működő kis- és középvállalkozások ilyen módon történő képviseletét is, kérem, szavazataikkal támogassák.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me