BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Én nagyon örülök ezeknek a közbeszólásoknak, én ezt mindig szerettem, mert elevenné a teszi a vitánkat. Egyébként az államtitkár úrnak bármikor joga van, hogy a vita közben szót kérjen, és még kétperces korlátja sincs. A Házszabály szerint a kormány képviselője bármikor szót kérhet.
Köszönöm szépen az észrevételét. Azért köszönöm, mert az államtitkár úr pontosan tudja, hogy a botrányok az előző ciklusban is kiderültek, azzal a különbséggel, hogy akkor a vizsgálóbizottságok a botrányok kivizsgálására meg is alakultak. Ebben a ciklusban pedig nem tudnak megalakulni, mert az önök kormánytöbbsége megakadályozza a vizsgálóbizottságok létrejöttét, és ezért valójában a botrányoknak ebben a ciklusban, a Fidesz-többség idején nem lehet a végére járni (Varga Mihály: Tévedés!), az előző ciklusban pedig lehetett. Államtitkár úr, maga is irányított ilyen vizsgálóbizottságot és tudja, hogy végig lehetett csinálni. Az egészségügyi önkormányzatra is alakult vizsgálóbizottság, az is eljutott a jelentésig, az is feltárta a visszásságokat, most pedig még egyetlenegy, az ellenzék által kezdeményezett vizsgálóbizottság nem tudott megalakulni. Ha már az államtitkár úr szóba hozta a botrányok kérdését.
De visszatérek a tárgyhoz. Botrányok továbbra is vannak, csak ezek nem jutnak el a vizsgálatokig, de ez nem az ellenzék felelőssége (Varga Mihály: Ezek a bíróságra jutnak el, nem a vizsgálóbizottsághoz.), és bevételhiány is van meg kiadási túllépés is van. Tehát az a fordulat, amit ígértek, nem következett be. (Varga Mihály: Eddig többet tettünk, mint ti négy év alatt!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me