DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Nagyon röviden, mert nem kívánok ennek a részleteibe belemenni, hiszen azt gondolom, hogy az alapvető probléma az, hogy kevés a pénz, és sok a jelentkező, sok a probléma.
Ez a probléma nem most az elmúlt 2-3 évben halmozódott fel, még nem is az elmúlt 4-5 évben, itt nagyon-nagyon hosszú, olyan jellegű problémák vannak, akár az egészségügyi intézmények műszaki állapota tekintetében - vegyük az egészségügyet csak, és akkor abban, azt gondolom, egyetértünk. Aki járt kórházban, tudja, hogy ez évtizedek alatt halmozódott fel. Kikerültek a források, nem lettek a műszaki fejlesztések megvalósítva.
Ezért van ez a vita, ezért keresnek többen - én még nem is mondom, hogy rossz szándékból, ellenzéki képviselőtársaim - valami indokot, hogy most miért ez kapott, vagy miért nem ez kapott. De azért ne menjünk arra a szintre - és ezt nem bántó jelleggel mondom -, mint amikor a gyerekek azt nézik, a másik miért kapott vagy nem kapott két dekával több csokoládét. Azt gondolom, hogy egy picit politikai színezetben erről van per pillanat szó, és nem másról; nincs elég forrás arra, és ez teljesen világos, mert ennek is megvan a megfelelő oka, hogy minden igényt, 600 milliárdos igényt ki lehessen elégíteni. Tehát ez az egyik nagyon lényeges dolog.
A másik pedig az, hogy itt azért vannak ám áthúzódó hatások '94-98-ról. Méghozzá tessék megnézni, hogy ma még mennyi... - ha már ezt az elemzést végezzük, hogy ellenzéki vagy nem ellenzéki maga a polgármester, vagy akkor ellenzéki volt, vagy kormánypárti volt. Az áthúzódó hatások jelenleg nagyobbak az ellenzéki önkormányzatok részére, tessék megnézni, a '94-98 közötti áthúzódó hatások, mint amennyi az elmúlt esztendőben egyébként jelentkezik.
És ami korrekt ebben az előterjesztésben: 2004-ben kifut a nagyja a mostani indulóknak, tessék megnézni! Nem vállalja túl a kormány magát. Én is nagyon szeretném a kis óvodámat besuvasztani, nem lehet, vagy a másik is szeretné a csatornáját besuvasztani, nem lehet. Nem vállal 2004-nél tovább kötelezettséget, és ez korrekt.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me