DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Szeretném elmondani Veres képviselő úrnak, hogy azok a kérdések, amelyeket ő felvetett, illetőleg amelyek a vitában már eddig elhangzottak, már a részletes vita tárgykörébe tartoznak, de ezzel együtt hadd válaszoljak Bereg kérdésére.
Valóban találkoztunk a képviselő úrral, és örömmel találkoztam önnel is és a többi képviselőtársával a Beregben a legnehezebb pillanatokban és később is, és remélem, hogy fogunk találkozni most már az átadások hosszú sorozatán is, de szeretném elmondani - és remélem, ön is egyetért abban velem -, hogy a Bereg a tiszai árvíz kapcsán lefolytatott védekezés, helyreállítás és újjáépítés során több mint 20 milliárd forint értékű támogatást kapott, és ez a helyreállítás olyan színvonalon és olyan ütemben valósult meg, ami, azt gondolom, az európai átlagot meghaladja, és ez a helyreállítás, ez az újjáépítés a korábbi állapotoknál, a korábbi ház-, lakásviszonyoknál sokkal jobb állapotot eredményez az ott élőknek. De nyilvánvaló, hogy a Bereggel való törődés, a Bereggel való foglalkozás nem fejeződik be ezzel az újjáépítéssel a helyreállítást követően, hanem folytatódik, de úgy gondoltuk, a javaslatban azért nem szerepelt, mert nyilvánvalóan ezeket a jogos igényeket is ki kell elégíteni.
Hadd utaljak arra, tisztelt Országgyűlés, hogy a címzett támogatások rendszerében pontosan az elmúlt tíz év gyakorlata alapján azt mondhatjuk, hogy három-négy év alatt kerülnek átlagosan - persze vannak kivételek, voltak '94-98 között is és most is vannak kivételek, amelyek gyorsabban kerülnek be a rendszerbe - nyertes pozícióba vagy javaslatba a pályázók, és így dönt a parlament.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me