DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Gémesi képviselő úr föltette a kérdést, hogy ha ennyire kritizálja a rendszert az ellenzék, akkor miért nem változtatta meg '94 és '98 között. Elkerülte képviselő úr figyelmét, hogy mi nem alapvetően a cél- és címzett támogatás rendszerét kritizáltuk, bár beszéltünk a változtatás irányairól, szerintünk szükséges irányairól. De nem alapvetően a rendszert kritizáltuk, hanem a konkrét döntését a kormánynak. És valószínűleg nem lett volna ebből ilyen nagy ellenzéki felháborodás '99-ben, az első döntésnél, ha előtte nem írja meg minden magyar napilap, hogy a siófoki frakcióülésen Orbán Viktor miniszterelnök úr azt mondta, hogy ki kell szárítani, és ki fogjuk szárítani az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat. Majd ezt követően meghozták az első címzett támogatásról a döntést '99-ben, ahol egyetlen ellenzéki vezetésű önkormányzat sem kapott támogatást. Nem mondott igazat a Fidesz!
Ugyancsak Orbán Viktor '98 őszén járt Kaposváron, az én választókerületemben - nagyon helyesen említette Gémesi képviselő úr -, és azt mondta ott a miniszterelnök, hogy eddig ez a város egy elnyomott város volt, merthogy fideszes polgármestere volt '94 és '98 között. Ez egyszerűen nem felel meg a valóságnak, mert ebben az időszakban több száz millió forintos állami támogatással szemétlerakó épült Kaposváron, elindult a kórházfelújítás a belgyógyászati tömbben ugyancsak a Horn-kormány ideje alatt, felújításra került a múzeum ugyancsak állami pénzből, mindez Kaposvárott.
(17.40)
Tehát egyszerűen nem felelt meg a valóságnak, amit akkor mondott a miniszterelnök úr, ettől lett az ellenzékben ilyen nagyon erős a gyanú, amit utána a tények alátámasztottak, hogy politikai döntés született.
Persze, nem jó ez senkinek, és az önkormányzatoknak sem, hogy ez így van, úgyhogy amiről beszélt a képviselő úr, hogy reméli, hogy kétharmados többsége lesz a következő kormánynak, én is remélem, hogy ezzel a kétharmaddal meg tudjuk majd változtatni (Az elnök csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) jó irányban ezt a rendszert.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me