DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Hét éve ülöm már a címzett és céltámogatásokkal kapcsolatos vitát. Gémesi képviselőtársamnak mondom, hogy az előző ciklusban, emlékszem rá - azok, akik itt voltunk, valamennyien tudjuk -, hogy Szabad György, volt képviselőtársam, kiváló Kossuth-kutató, csak egy témában ágált nagyon akkor a kormány ellen, hogy egy település nem kapott címzett támogatást - már nem emlékszem rá, hogy melyik volt ez a település -, de nem támadott bennünket ő sem, és az akkori ellenzéki képviselők egyike sem, hogy bizonyos területeken száz százalékban a kormányt támogattuk, illetve a kormánypárti polgármesterű településeket támogattuk; itt azért a hulladékgazdálkodásnál és a szociális ellátásnál, ha jól emlékszem, száz százalékban a kormányt. És még nem is támadunk olyan mértékben, mint akkor Szabad György képviselőtársam, csupán egy település kapcsán kifogásolta a dolgot.
Mondom, hét éven keresztül végigültem ezeket a vitákat, és nem voltak olyan élesek ezek a viták, mert azért kaptak az ellenzéki irányítású települések is. Az arányra már nem emlékszem, de azért nem volt ilyen százszázalékos az ellenzékieket teljesen háttérbe szorító támogatás.
A másik az elmaradott térségek témája: az oktatás területén 11 támogatott és 100 elutasított támogatás van. A 100 elutasított támogatás mintegy háromnegyede (Az elnök csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a nem dunántúli területekre esik.
Nincs időm ezt tovább ragozni, azért ez figyelemre méltó. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me