BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Az előttünk fekvő törvényjavaslattal a szocialisták álláspontja szerint két fő probléma van.
Az egyik fő probléma az, amit ez a törvényjavaslat nem tartalmaz. A másik fő probléma pedig az, hogy az, amit tartalmaz, olyan módon tartalmazza, amilyen mód számunkra elfogadhatatlan.
A bizottsági előadók hozzászólásaiban is többször esett szó ezekről a problémákról, sőt némi ügyrendi vita is kibontakozott a tekintetben, hogy ki mit mondott bizottsági ülésen. Annak érdekében, hogy ügyrendi vitákat ne provokáljak, engedjék meg, hogy egy képviselőtársunk hozzászólását idézzem, pontosabban a hozzászólását tartalmazó szó szerinti jegyzőkönyvből idézzek:
"Ez a törvényjavaslat 19 egyéb törvény módosítását tartalmazza. Többször szóvá tettük az elmúlt három év során - most is szóvá kell tennünk -, hogy ez a fajta törvényalkotási rend nem teszi lehetővé a vállalkozások kiszámítható és stabil működését. Ha egy vállalkozónak ugyanis év közben is azokhoz a változásokhoz kell igazítania a vállalkozását, azokhoz kell átszabnia a könyvelését, a számvitelét, amit a parlament megalkot, akkor ott nyilván nem beszélhetünk jogbiztonságról. Ebben a törvénymódosításban pedig szinte minden adótörvény módosítására sor kerül. Itt nyilván új módosításokról van szó, amelyeket az indokol, hogy a parlamenti többséget, a kormányt kapuzárás előtti pánik kerítette hatalmába, és a parlamenti ciklus vége előtt nyilván minél több ilyen módosítást próbál meghozni."
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez az idézet nem ennek a törvénynek a vitájában hangzott el. Az idézet Varga Mihálytól származik, a mostani pénzügyminiszter úr, egykori képviselőtársunk mindezeket 1998. február 23-án a tavaszi ülésszakon mondta egy olyan törvénycsomagról, amely 19 törvény módosítását tartalmazza. (Bauer Tamás: El is ment, hogy ne kelljen hallania!)
Ha ezek után számon kérhetünk valamit, az éppen a következetesség. (Tállai András: Két hónap múlva választás volt!) Ha akkor a pénzügyminiszter úr kifogásolta ezt a törvényalkotási gyakorlatot, akkor most miért alkalmaz pontosan ilyen módszereket?! (Bauer Tamás: Így van!) Én ezt a következetességet szeretném számon kérni a kormánytól. És ha már az ügyrendi vitában szóba kerül a személyes érintettség, részemről tekintsék ezt nyugodtan személyes érintettségnek.
Nézzük ezek után a többit! Láthatjuk, hogy a kormány a lázas igyekezet látszatát kelti, sőt megállapíthatjuk, hogy sokkal inkább dolgozik a látszaton, mint magán a problémán. Egy hasonlattal élve: olyan tatarozásba kezdett, ahol a hangsúly a gyönyörű vakolaton van és nem a lakhatás minőségén. Az elkészült épület ott virít minden óriásplakáton, csak éppen a benne lévő lakások lakhatatlanok.
Nézzük tehát az első nagy problémát: mi az, ami nincs ebben a törvényjavaslatban? Először is nincs benne egy átfogó, koncepciózus adóreform, márpedig a Magyar Szocialista Párt ezt szorgalmazta, és szorgalmazza most is.
(11.00)
Miért, tisztelt képviselőtársaim? Azon egyszerű oknál fogva, mert álláspontunk szerint érdemben csökkenteni kell az adókat. Szóba került ebben a vitában is az a szörnyű terrortámadás, aminek tragikus következményei voltak, és világgazdasági hatása egyelőre még nem becsülhető fel. Mindenesetre több elemző is felhívja a figyelmet arra, nem kizárt, hogy a világgazdaság - és ezen belül a magyar gazdaság is - lassulással kell hogy számoljon. Márpedig, tisztelt hölgyeim és uraim, ha a gazdaságpolitikának van eszköz a kezében, amellyel serkentheti a gazdasági növekedést, nos, az éppen az adócsökkentés, valamint a beruházások növelése.
Sajnos, éppen a Fidesz-kormány esetében erről nem beszélhetünk. És ha már ebben a vitában is és az expozéban is szóba került a kis- és középvállalkozások helyzete, a különböző részkedvezményeken túl minden bizonnyal jobban örülnének a kis- és középvállalkozások, hogyha az Országgyűlés - a kormány javaslatára vagy egy képviselői indítvány nyomán - eltörölné azt a tételes egészségügyi hozzájárulást, amelynek összege jelenleg 4200 forint.
Nézzük ezek után az adóterhelés alakulását. És hogy ne legyen közöttünk vita, mert tudom, hogy a kormánypárti képviselők szeretik a saját számaikat idézni a vitákban, ezúttal a számokat azokból a zárszámadási törvényjavaslatokból vettem, amelyeket már ez a kormány terjesztett az Országgyűlés elé.
Ezekben az adatokban következetesen megfigyelhető a jövedelemadó alakulása. Két adatot szeretnék ezzel kapcsolatban idézni. 1998-ban a személyi jövedelemadó átlagosan 20,3 százalékos volt. Csak emlékeztetőül: ezeket az adótörvényeket, amelyek 1998-ban hatályban voltak, még Medgyessy Péter, akkori pénzügyminiszter úr terjesztette a tisztelt Ház elé, és a szocialisták és a szabad demokraták szavazataival fogadta el a tisztelt Ház.
2000-ben ezzel szemben a személyi jövedelemadó átlagosan 21,6 százalékra emelkedett. Megint csak emlékeztetőül: 2000-ben azok az adótörvények voltak hatályban, amelyeket az Orbán-kormány terjesztett az Országgyűlés elé, és a Fidesz-többség fogadta el.
Mit jelent ez, hölgyeim és uraim? Azt jelenti, hogy minden kedvezmény dacára az Orbán-kormány többet vesz el tőlünk, mint amennyit kedvezmények formájában ad. Miközben a Fidesz-kórus a különböző adókedvezmények dicséretétől hangos, mélyen hallgatnak arról, hogy növelik adóinkat - igaz, csendben.
Csakhogy itt az egyik kéz pontosan tudja, hogy mit csinál a másik, és míg az egyik kéz bőséggel szórja az adókedvezményeket, addig a másik kéz olyan, mint Lúdas Matyi, háromszor veszi azt vissza. Ez minden bizonnyal így lesz jövőre is, és ennek éppen az az oka, hogy a Fidesz nem akar adóreformot, nem akarja érdemben csökkenteni a személyi jövedelemadót. Márpedig ha a sávokat és a kulcsokat változatlanul hagyjuk, akkor ennek az lesz a következménye - már egyébként most is az a következménye -, hogy az átlagos keresetű emberek is a legmagasabb, 40 százalékos adókulcs szerint adózzák jövedelmük egy részét. Világos tehát a Fidesz törekvése: minél több ember fizesse a legmagasabb, azaz 40 százalékos adókulcsot.
A szocialisták ennek pont az ellenkezőjét akarják. Mi azt akarjuk, hogy az emberek 90 százaléka a legmagasabb adókulcsot legfeljebb hírből ismerje.
Beszéljünk ezek után a nyugdíjakról. Itt is az a helyzet, hogy a Fidesz sokat beszél a nyugdíjasok kedvezményeiről, de mélyen hallgat arról, hogy a mai napig még az ez évi törvényes nyugdíjemelést sem kapták meg a nyugdíjasok. (Bauer Tamás: Így van.) Csak emlékeztetőül: az Országgyűlés által megszavazott nyugdíjemelés 3 százalékkal magasabb nyugdíjemelést tenne lehetővé, mint amit egyébként a törvények tartalmaznak. Igaz, a törvények a nyugdíjemelés többi részét a várható inflációhoz és bérkiáramláshoz kötik. Igen ám, csak az Orbán-kormány ezt súlyosan elszámolta. Valójában ebben az évben a nyugdíjasoknak a törvény szerint több mint 15 százalék nyugdíjemelés jár, és ebből alig több mint 13 százalékot kaptak meg eddig; részben a parlament döntése következtében, részben egy tavaszi kormányhatározat nyomán. A mai napig adós a kormány legalább 2 százalék további nyugdíjemeléssel, ami a törvény szerint a nyugdíjasoknak jár, ez nem adomány, és míg az adótörvényeket már elénk terjesztették, addig a kormány csak a legutóbbi napokban jutott el annak felismeréséig, hogy az inflációnak bizony ilyen következményeivel is szembe kell nézni.
Tehát szeretném leszögezni - félreértés ne essék -, nem a nyugdíjasoknak nyújtott adókedvezménnyel van bajunk, azzal a szemlélettel van bajunk, hogy egyfelől a kormány nem teljesíti törvényes kötelezettségeit, másfelől pedig úgy tesz, mintha havonta adna adományt a nyugdíjasoknak.
Beszéljünk tehát most általában az adókedvezményekről! Ezeket az adókedvezményeket ugyanis úgy is lehet adni, hogy elsősorban az alacsony jövedelműek élvezzék ennek hasznát. Ilyen kedvezmény például az adójóváírás. Ha a Fidesz szívén viselné az alacsony jövedelműek helyzetét, növelné az adójóváírást, csakhogy ennek éppen az ellenkezőjét tette kormányzása alatt. A szocialisták álláspontja szerint ennek az adókedvezménynek - mármint az adójóváírásnak - éppen a minimálbér adómentességét kellene szolgálnia. Erről sajnos, most sincs szó a törvényjavaslatban.
A Fidesz szemmel láthatóan azokat a kedvezményeket szereti, amelyeket a magas jövedelműek vehetnek igénybe. Most is erről van szó ebben a törvényjavaslatban. Természetesen - és ez már a vitákban elhangzott - önmagában nem kifogásoljuk a magas keresetű embereknek nyújtott kedvezményeket, viszont igenis, kifogásoljuk azt, hogy a hasonló kedvezményekből a Fidesz kirekeszti a kispénzű embereket. (Bauer Tamás: Úgy van!)
Ugyanez tapasztalható a lakáskedvezményeknél. Csak emlékeztetőül: az a kedvezmény, amivel egyébként egyetértünk, azoknak az embereknek a helyzetén javít, akik legalább 2 millió forint éves jövedelemmel rendelkeznek. Másfelől ha megnézzük a gyermekkedvezményeket, egy háromgyermekes család esetében körülbelül szintén ugyanekkora éves jövedelem kell ahhoz, hogy a család a gyermekkedvezményeket maradéktalanul igénybe vehesse.
Ha megnézzük a Fidesz családtámogatását, ott is azt tapasztalhatjuk, hogy elsősorban azok járnak jól, akik magasabb jövedelemmel rendelkeznek. Szeretnek hivatkozni a statisztikákra, például arra, hogy a szülések, a születések száma örvendetesen növekszik az országban. Igen ám, de ha ezeknek a statisztikai adatoknak a mélyére nézünk, akkor azt látjuk, hogy a családok szülési kedve csökken, a családokban született gyermekek száma sajnos csökkent, ezt ellensúlyozta a házasságon kívül született gyermekek száma. Így jön össze ez a növekedés. Tehát amikor családtámogatási rendszerről beszélünk, akkor bánjunk csínján azokkal a statisztikai adatokkal, amelyekre ilyenkor hivatkozunk, induljunk ki inkább a valóságból.
Valóság az is - ez a tavalyi vitákban is elhangzott, maga a miniszterelnök úr is elismerte -, hogy tavaly a családok 18-20 százaléka nem tudta maradéktalanul igénybe venni a gyermekkedvezményeket. Igen ám, csakhogy a fő probléma az, hogy ezekben a családokban él a gyermekek egyharmada. Amikor tehát családtámogatási rendszerről beszélünk, akkor azt tapasztaljuk, hogy a Fidesz igenis ad kedvezményeket - és ezekkel egyébként mi is egyetértünk - azoknak a családoknak, a gyerekek kétharmadának, akik a társadalom jobbik felén élnek, és ezekből a támogatásokból vagy azok egy részéből kirekeszti a gyermekek egyharmadát, pontosan azokat a gyermekeket, akik a legszegényebb családokban élnek.
Tisztelt Ház! Tehát ezeket a tendenciákat erősíti fel ez az előttünk fekvő törvényjavaslat. Ezzel kapcsolatban engedjék meg, hogy egy evangéliumi történetet idézzek fel. Amikor Pilátus megkérdezte a népet, hogy a halálraítéltek közül Jézust vagy az egyik latrot bocsássák szabadon, akkor minden egyes ember azt mondta: Jézus - és összességében ez mégis úgy hangzott: Barabás.
Összességében valahogy ilyen ez a törvényjavaslat is. Vannak egyes elemei, amelyek támogathatóak, de tendenciájában és összességében sajnos elfogadhatatlan.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me