CZERVÁN GYÖRGY

Full text search

CZERVÁN GYÖRGY
CZERVÁN GYÖRGY, a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága 2001. szeptember 18-ai ülésén megtárgyalta a pénzügyeket szabályozó egyes jogszabályok módosításáról szóló T/5001. számú törvényjavaslatot. A törvényjavaslat a kormány eddig még meg nem valósított programjának végrehajtását szolgáló intézkedéseket tartalmaz, más jogszabályokkal való összhangot próbál teremteni, illetve az Európai Unióhoz történő csatlakozással kapcsolatos ütemezett módosításokat jeleníti meg.
A kormányprogramban központi helyen szerepelt és szerepel jelenleg is a családok támogatása, a lakáspiac élénkítése, a lakáshoz jutás lehetőségeinek növelése, a kis- és középvállalkozások kiemelt támogatása, a vidékfejlesztés. A kormányprogram végrehajtásaként elsősorban a személyi jövedelemadó törvényben jelennek meg változások a nyugdíj adómentessége, a lakáshoz jutás feltételeinek javítása érdekében, valamint az új lakás építéséhez, vásárlásához kapcsolódó adókedvezmény jelenik meg, továbbá a mezőgazdaságban dolgozók és a mezőgazdaságból élők számára nagy jelentőséggel bír a családi mezőgazdasági vállalkozások jövedelemtermelő képességének javítása; a föld koncentrációja érdekében a kistermelőkre vonatkozó kedvezményeket biztosítja a törvényjavaslat a családi mezőgazdasági vállalkozások számára.
Tisztelt Képviselőtársaim! A mezőgazdasági bizottság a törvényjavaslatot 13 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal és 2 tartózkodással általános vitára ajánlotta és elfogadásra javasolja.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me