DANKA LAJOS

Full text search

DANKA LAJOS
DANKA LAJOS (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Lenártek képviselőtársamnak szeretném - ahhoz is kapcsolódóan, amit Vincze képviselő úr elmondott - elmondani, hogy nem a felkészülés a probléma ennél a törvénynél, hanem az, hogy addig, amíg például a mezőgazdasági családi vállalkozások támogatási rendszere legalább három helyen van különböző címszó alatt benne az anyagban, aki érdeklődik utána, az ugyan össze tudja rakni, és egy olyan képviselő, aki gyakorlatban van, össze tudja fésülni, de lehet, hogy szerencsésebb lenne ezeket a kezeléseket egyben lehozni és a hatásait is úgy vizsgálni.
Ennek ellenére mondom, ez a javaslat pozitív fogadtatásra lelt nálunk, de eléggé problematikus ezeket átnézni, például a szigorításoknál, az egyéb nyilvántartásoknál. Az off-shore cégekre, illetve az adóparadicsomokra vonatkozó részek is három-négy helyen találhatók meg az anyagban, tehát mindenképpen jelentős gondot jelent. Ennél nagyobb gondot majd csak azoknak jelent, akiknek át kell otthon vezetni, adott esetben egy-egy könyvvizsgálónak, könyvelőnek, esetlegesen adótanácsadó cégnek, hogy normálisan kezelhesse.
Ami a nyugdíjasoktól elvett összeget illeti: mindig elmondjuk azt, hogy amikor ez a kormány átvette a kasszákat, minden kassza üres volt. Egyszerűen nem volt lehetőség arra, hogy kifizessük ezeket az összegeket, és lehetett dönteni, hogy éppen a párttitkár elvtársaknak, akik tíz évvel ezelőtt magas nyugdíjjal elmentek, ugyanannyit adjunk-e, mint annak, aki a minimálnyugdíj környékén tengődött. Nekünk az a véleményünk, hogy nekik is meg kellett valahogy élni, ezért volt a nyugdíjemelés más. (Szalay Gábor: Nem emlékszel, mivel dicsekedett a pénzügyminiszter '98-ban?) Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me