FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Fantasztikus, hogy egy jó szándékú és kellően jó irányú törvénytervezetet, mint például a nyugdíjak mellett szerzett jövedelem adócsökkentésére tett javaslatot hogyan lehet kiforgatni és ellentétes irányúvá tenni. Számomra most itt az elhangzottakból egyértelműen bebizonyosodott, hogy az ellenzék igazából a nyugdíjasokat egyetlenegy célra szeretné felhasználni: a saját politikai ideológiájukat a nagy nyilvánosság előtt szeretnék sulykolni a közvélemény tudatába. (Vincze László: Úgy van!)
Én ennek a feltételezésemnek a bizonyítására egyetlenegy tényszámot szeretnék felhozni. Önök, akik állítólag mindent megtesznek és rettentően aggódnak a nyugdíjasokért, hála istennek, ha ez így lenne, csak az az igazság, hogy ez a felszín, az önök kormányzása alatt legalább mínusz 12 százalékos reálérték-csökkenést szenvedett a nyugdíj. Ez a polgári kormány, amely még nem fejezte be a ciklust, és reméljük, hogy nem is fogja a választásokig, az elmúlt három évben közel 15 százalékos reálérték-növekedést tudott a nyugdíjasoknak okozni.
Nekem az az érzésem, hogy ezek a tényszámok egyértelműen bizonyítják, minden indoklási következmény nélkül, hogy ki az, aki beszél valamit a nyugdíjasokról, és ki az, aki tesz valamit is a nyugdíjasok érdekében. Itt egyértelműen a törvénytervezet nyugdíjasokra vonatkozó részében határozott cselekvésről van szó, nem pedig szlogenszintről.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me