KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Most, hogy Dancsó képviselő urat meghallgattam - és a délelőtti vitára is szeretnék visszautalni -, az rajzolódik ki előttem, mintha a Fideszben a központi utasítás azt mondta volna, hogy járj el a következőképpen: adj az ellenzéki képviselő szájába olyat, amit egyébként nem mondott el, és második lépésként pedig kezdj el vitatkozni azzal, ami nem hangzott el ellenzéki képviselő részéről.
Most délelőtt ezt már eljátszotta Arnóth képviselő úr; sajnálom, hogy most nincs itt, és nem tud reagálni arra, amit mondok. Most ugyanazt csinálta ön is, tisztelt képviselő úr, ugyanis Bauer képviselő úrnak a szájába adta, mintha ő azt mondta volna, hogy a nyugdíjasok mennyivel nehezebb helyzetbe kerülnek azzal, hogy a nyugdíj adómentessé válik. Nem mondott ilyet Bauer képviselő úr, én végighallgattam a beszédét, lehet, hogy ön nem is volt bent egyébként, amikor beszélt Bauer képviselő úr. Több dolgot mondott el a képviselő úr, pontosan ezt egyáltalán nem mondta, hanem ennek az ellenkezőjét mondta. Elmondta azt is - és ezt szeretném megerősíteni -, hogy itt jelen pillanatban sem visel a nyugdíj adót. Tehát lehet azt mondani, hogy a nyugdíj adómentes. Nem így van benne a törvényben, de lehet azt mondani, ahogy önök ezt most píárszövegként használják.
Azt mondta Bauer képviselő úr, hogy az a lépés, amit önök meglépnek, az nem méltányos és nem igazságos, és ezt én is szeretném megerősíteni, hiszen ha van 15 milliárd forintjuk arra, hogy a nyugdíjasok helyzetén változtassanak - ez egyébként az a 15 milliárd, amit tavaly év végén lekönyveltek költségvetési kiadásként, de a nyugdíjasok már bevételként nem tudták lekönyvelni, tehát ezt lehet annak a 15 milliárdnak tekinteni, csakhogy két évvel később kapják meg a nyugdíjasok (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)...
Elnök Úr! Akkor majd egy következő kétpercesben folytatom.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me