LASZTOVICZA JENŐ

Full text search

LASZTOVICZA JENŐ
LASZTOVICZA JENŐ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Én maximálisan egyetértek Vincze és Danka képviselő úrral, akik azt mondták, hogy '98-ban a kassza üres volt, hiszen a tb-nél is ott volt az a 200 milliárd, a Postabank is teljesen padlón volt, amit a dolgozók, az adózók közpénzeiből kellett ennek a kormánynak visszapótolni. Ez az önök idejében tűnt el.
Most visszatérve itt a csomagokra, az önök Bokros-csomagjára, azt hiszem, hogy nagyon szép azt mondani, hogy ez kellett ahhoz, hogy a gazdaság stabil legyen. Ezt lehetett volna úgy is fogalmazni, hogy kellett az a nagyon sok pénz a bős-nagymarosi beruházásba, amely nagyon drága áramot termelt volna Magyarországnak, ami szintén ráfizetés lett volna. Ezt nekünk, adózóknak kellett volna befizetni.
Ha önök is jártak vidéken kampányolni '98-ban - gondolom, jártak -, biztosan sokat találkozhattak olyan kisnyugdíjasokkal, akik azt panaszolták, hogy a 8 ezer forintot sem éri el a nyugdíjuk. Azt hiszem, hogy a mi kormányunk helyesen döntött akkor, amikor ilyen jellegű nyugdíjemelést hajtott végre '98-ban, és ahogy önök mondják, hogy elloptuk a nyugdíjasok pénzét, ez a hazugság, Keller képviselő úr. (Bauer Tamás: Elvették.) Ez a hazugság, nem az, amit az előbb, a vita elején Arnóth képviselő úr mondott.
Úgy érzem, hogy itt adóreformról is beszélt Bauer képviselőtársam. Önök is nagyon jól tudják, hogy ciklus elején lehet adóreformot végrehajtani (Bauer Tamás: Akkor miért nem csináltak?), de legalább ez a kormány be tudja azt bizonyítani, hogy menet közben tud adót eltörölni, tud adókat csökkenteni, nem úgy, mint önök, mert az önök idejében csak növelésről volt szó. Az önök szociálisan érzékeny pártja, amely mindig azt hangsúlyozza, hogy mennyire a családosok és a nyugdíjasok érdekeit képviseli, ez az, ami mind nem igaz az önök négy évét tekintve.
Én csak arra leszek kíváncsi, hogy ha elfogadjuk ezt a törvénycsomagot, januártól Medgyessy elnökjelöltjük mivel fog tudni elmenni kampányolni, mert nem lesz, amit önök kampányfogásként használhatnak.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban. - Keller László: Emiatt ne aggódj!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me