LENÁRTEK ANDRÁS

Full text search

LENÁRTEK ANDRÁS
LENÁRTEK ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Kertész úr fölszólalásával kapcsolatban szeretném még egyszer tisztázni azt, hogy tulajdonképpen egy szokásos jogalkotói munka és menetrend, változó világ, az uniós harmonizációs dolgaink kényszerítenek arra, hogy folyamatosan alkossunk törvényeket.
Ezeket a törvényeket és törvényhelyeket, amikről most beszélünk, akkor is kellett volna változtatni, ha 16 törvényként tárja az Országgyűlés elé a Pénzügyminisztérium. Ugyancsak említettem már, hogy akkor ugyanúgy ezeknek az összefüggés-vizsgálatait is meg kellett volna tenni.
(13.40)
Tehát én azt gondolom, hogy ez nem átláthatatlan. Már csak azért sem átláthatatlan dolog, mert nézzük végig, ez az egész törvény, amiről beszélünk, 85 oldal, 157 paragrafus. Ha összehasonlítjuk azzal a törvénnyel, amit tegnap tárgyalt az Országgyűlés, a zárszámadási törvénnyel, ott van Tállai államtitkár úr mellett, az szemre is tízszer akkora. Abban a törvényben Szekeres Imre úr talált egy olyan sort, amit kifogásolni tudott. Ha azt át tudta nézni az ellenzék, akkor nem tudom, hogy miért nem lehet értelmezni ezt a nyilvánvalóan rövidebb és egyszerűbb törvényt.
Másik dolog: vitára nincs idő - hangzott el; holott állítják az ellenzéki képviselőtársaim, hogy van olyan része, amit el tudnak fogadni. Ha azokat el tudják fogadni, nyilván azok kiesnek ebből a körből, magyarul, azon nem kell majd nekünk vitatkozni. Nyilván módosítókkal pedig a többi részen, amivel esetleg vitába szállnának, lehet javítani. És ahogy Danka képviselő úr mondta, valószínű, lesz olyan, amiről nem tudjuk meggyőzni egymást.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me